Gündem
22 Haz 2023 19:03 Son Güncelleme: 22 Haz 2023 19:18

Bakan Güler, Ukraynalı mevkidaşı ile görüştü

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye'nin, 17 Temmuz'da süresi bitecek Tahıl Anlaşması'nın yeniden uzatılması başta olmak üzere bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda yapıcı girişimlerini sürdüreceği vurgulandı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov’un, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’i yeni görevinden dolayı kutlayarak kendisine başarı dileklerini ilettiği ve tahıl sevkiyatına ilişkin son durumu görüştüğü öğrenildi.

Görüşmede Bakan Güler; küresel gıda krizinin çözümüne büyük katkı sağlayan ve tüm insanlık için faydalı olan tahıl girişiminin aksaksız işlemesi ve kesintisiz devam etmesinin önemini vurguladı.

TAHIL ANLAŞMASI UZAYACAK MI?

Görüşmede ayrıca, 17 Temmuz’da süresi bitecek olan Tahıl Anlaşması’nın yeniden uzatılması başta olmak üzere, bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapıcı girişimlerini sürdürerek üzerine düşeni yapmaya devam edeceği bir kez daha ifade edildi.