Gündem
03 Eyl 2012 23:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:05

BAKAN EGEMEN BAĞIŞ'TAN ŞOK YOUTUBE İDDİASI!

Balçiçek İlter'le Söz Sende'de yeni sezonda ilk söz AB Bakanı ve Başmüzaketreci Egemen Bağış'ın oldu.

Balçiçek İlter’le Söz Sende’de yeni sezonda ilk söz AB Bakanı ve Başmüzaketreci Egemen Bağış’ın oldu.

Balçiçek İlter’le Söz Sende’de yeni sezonda ilk söz AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın oldu. Egemen Bağış, terörle mücadeleden PKK-BDP buluşmasına, Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasından Belediye Başkanlığı ile ilgili dedikodulara kadar gündemdeki önemli gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Egemen Bağış, Rum lider Hristofyas’ı Fenerbahçe-Limasol maçına davet ettiğini açıkladı. İnternette sansür tartışmaları için, "Bir dönem internette youtube’da olan bilgilere ulaşılamasın diye, birileri Atatürk’ü kalkan olarak kullandı." diyen Bağış, aktif olarak kullandığı sosyal medya ile ilgili olarak ise, "Eskiden biz gazetecilere, şu söylemimizi görün diye mesaj atardık, şimdi onlar bize ’bizi retweetler misiniz?’ diye ricada bulunuyorlar." dedi.


Bakan Egemen Bağış, PKK-BDP karşılaşmasından basına yansıyan görüntüleri de değerlendirdi ve "Demirtaş’ın açıklamaları bize yetmiyor. Artık PKK ile aralarına bir duvar çeksinler" diye konuştu. Belediye Başkanlığı’na aday olacağı iddiaları hakkında da, "Genel Başkanımız bize ne görev verirse onu yaparız." ifadelerini kullandı.

YOUTUBE’DA ATATÜRK’Ü KALKAN OLARAK KULLANDILAR
Youtube ile alakalı hukuki sorunlar var. Youtuba’a girilememesinin asıl nedeni, maalesef o eski zeihniyetin bir takım çabaları neticesinde ortaya çıkardıkları dava kararları sonucudur. O dönemde internette youtube’da olan bilgilere toplu ulaşılamasın diye Atatürk’ü kalkan olarak kullandı birileri. Size, bana hakaret eden web sayfalarının bir takım gizli belgelerin, suikast planlarının bulunduğu bir takım krokilerin bulunduğu dönemlerin son kalıntılarıydı bunlar.

GOOGLE VE YOUTUBE VERGİ ÖDEMEK İSTEMEDİ
Durumun önüne geçilmesi için Ulaştırma Bakanınımız Binali Yıldırım çok yoğun bir çaba içerisinde. Google’dan Youtube’a kadar, bunlar hakkında sorunlar yaşandı ama bunların perde arkasında başka nedenler var. Bu firmalar Youtube dahil başka ülkelerde şirketleşip vergi mükellefi olurken Türkiye’de hiçbir şekilde bir kimliğe kavuşmadan bir takım işler yapmaya çalıştılar. Onun dışında elde etikleri gelirin vergisini ödememek için birtakım süreçler yaşandı.

GAZETECİLER "BİZİ RETWEET EDER MİSİN?" DİYORLAR
Sosyal Medyada baya aktifim. Daha önceden bir yerden bir yer egiderken araçtaki vakti telefon açmakla geçirirdik. Şimdi o vakti twitter’a ayırmaya çalışıyorum. Çünkü bir mesaj yazdığınızda 390 Bin kişiye ulaşabiliyor. Tabii twitter, bazen cıvıtır. Başbakan da bu sözüme hak veriyor.

Şuanda 390 bin takipçim var. Ben bir mesajı paylaşmak istediğim zaman bunu 140 karaktere sığdırığ bir tuşa bastığımda binlerce insanla paylaşabiliyorsam bunu neden kullanmayayım? Eskiden biz siyasetçiler gazetecilere filan yerdeki söylemimizi görün onu atlamayın diye mesaj atardık. Şimdi gazeteciler bizden ’’Ya ben bir tweet attım acaba onu Retweetler misiniz?’’ diye ricada bulunmaya başlıyorlar.

PKK-BDP KUCAKLAŞMASI
Demirtaş, "O fotoğrafla hata yaptık" diye bir özeleştiri yapmış. Aslında bunu iki türlü yorumlamak lazım; ya bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir deyip Demirtaş’ın hatasını farketmiş olduğuna yorabiliriz, ya da bozuk saat tamir olmaya karar vermiş diye görebiliriz. Çok takdir ettiğim bir atasözü vardır; "Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz." Demirtaş’ın "O fotoğraf yanlıştı" demesi bana yetmiyor artık. Biz onların PKK’nın terör örgütü olduğunu ilan etmelerini bekliyoruz. BDP ile PKK arasına bir duvar çekmelerini bekliyoruz... Keşke BDP siyaset aktörü olarak konularını TBMM’de tartışmayı denese. Dağa çıkıp teröristlerle kucaklaşmak yerine TBMM genel kurulunda seçilmiş temsilcilerle birlikte Türkiye’nin konularını görüşebilse.

"Peki siz böyle bir grupla karşılaşsaydınız ne yapardınız?" sorusu üzerine ise Bağış, "Herhalde kucaklaşmazdım, sarılmazdım. Bu muhabbetin yeni değil, eskiye dayalıbir muhabbet olduğu da ortaya çıktı. Ama artık buna son vermeleri gerekiyor."

"ZANA’YI SUSTURDULAR"
Zana’ya nasıl baskı yaptıklarını, susturmaya çalıştıklarını gördük. O günden sonra eskisi kadar aktif görülmüyor. Ama söyledikleri doğruydu. Türkiye tarihinde bu işi bitirebilecek tek lider vardır, o da Recep Tayyip Erdoğan’dır.

AYGÜN’ÜN KAÇIRILMASI
Benim başıma gelseydi; CHPli Hüseyin Aygün’ün yaptığı gibi indikten sonra onları övmezdim. Hem "beni dağa kaldırdılar diye yaygara kopardı. Sonra da "Çok saygılı çocuklardı. Bana çok iyi davrandılar." dedi. Ve Aygün, o günden bugüne de parti içerisinde ayrı bir ekolün temsilcisi haline gelmeye başladı.

HRİSTOFYAS’I MAÇA DAVET ETTİ
Kıbrıs Rum kesiminin bir takımıyla Fenerbahçe eşleşti. İlk maç İstanbul’da olacak. Sayın Hristofyas da epeydir demeçlerinde Türkiye’ye gelmek istediğini söylüyordu. KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile birlikte gelirlerse maçı hep beraber izleriz. Maç sonrası kahveler de benden, isterlerse yemek de benden. Umarım gelir ve daha da önemlisi Fenerbahçe Güney Kıbrıs’a gittiğinde güvenliğini sağlayabilir.

BAŞBAKAN-SÜLEYMAN SOYLU GÖRÜŞMESİ
Süleyman Bey’i severim.Daha evvel siyaset yaptığı dönemlerden de takip ediyorum.Beyefendi bir insan.Hakkında olumsuz bir şey çıkmamış,temiz bir kişiliği var.Hem Süleyman Soylu’nun hem sayın Numan Kurtuluş’un partimize önemli katkıları olacağına inanıyorum.Süleyman Bey’in şu söylemi beni çok duygulandırdı, başbakanımızla yaptığı görüşmeden sonra çıktı ’’Ben milletimin ve Ak Parti’nin emrindeyim’’ dedi. Bu mütevazı bir söylem. Gerçekten milletin partisi olmuş,Bu milletin iradesiyle doğmuş bir parti olan Ak Parti’ye yakışacak bir siyasetçi olacağını gösterdi. Hayırlı olsun. Hoş geldin diyoruz kendisine.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA ADAY OLACAK MI?
Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağı söylentileri ile ilgili olarak ise şunları söyledi. "İstanbul’un çok başarılı bir Belediye Başkanı var. Seçildiği günden itibaren onun arkasında durdum, destek verdim. Kadir Bey, görevinin başındadır, İstanbul sahipsiz değildir. Ben de işsiz güçsüz başıboş bir adam değilim. Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri olan AB reform sürecinn sorumlusu olarak görev yapmaktayım... Partimizin, Genel Başkanımızın talimatı ne olursa biz onu yaparız. Genel Başkanım bana "Sana şu alanda ihtiyacımız var" derse ben ne olursa olsun yaparım. Partimin verdiği her görevi en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Her AK Partilinin de yaklaşımı budur