Gündem
20 Kas 2023 17:36 Son Güncelleme: 20 Kas 2023 17:40

Bakan, Akşener'e çağrı yaptı: Fuhuş oteli işleten emniyet müdürü kim?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Otel işleten emniyet müdürleri var. O otellerde fuhuşun ötesinde yetiştirme yurdunda kalan kızlar çalıştırılıyor" diyen İYİ Parti lideri Meral Akşener'e “Yargı makamlarımızla paylaşmasında çok büyük yarar olduğunu ifade etmek istiyorum" şeklinde çağrı yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önceki gün İstanbul’da düzenlenen bir toplantıda oteli olan polis müdürlerinin olduğunu ve bu otellerde yetiştirme yurtlarında kalan kimsesiz, öksüz kızlara fuhuş yaptırıldığı iddiasında bulunarak “Eski İçişleri Bakanı olarak özellikle takip ediyorum” ifadelerini kullandı.

 “Oteli olan polis müdürleri var” diyen Akşener, o otellerde fuhuşun da ötesine geçilerek “devletin yetiştirme yurtlarında barınan kimsesiz, öksüz kızlara fuhuş yaptırıldığını” söyledi.

Bakan yanıt verdi

İYİ Parti lideri Akşener'in o sözleri, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a soruldu.

Bakan Tunç, "Yargı makamlarına bildirilmesi, Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirilmesi lazım, bu anlamda eğer böyle bir iddia varsa üzerine üzerine gidilmesi gerekir. İddia noktasında somut eğer bilgiler varsa bu bilgileri sayın Akşener‘in yargı makamlarımızda Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile paylaşmasında çok büyük yarar olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.