Gündem
17 Eyl 2013 09:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:39

BAĞIŞ'TAN İLGİNÇ AÇIKLAMA; TÜRK MEDYASI EN ÖZGÜR DÖNEMİNİ YAŞIYOR!

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Türk medyasının bugün tarihin en özgür dönemini yaşadığını söyledi..

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türk medyasının bugün tarihin en özgür dönemini yaşadığını belirterek, "(Medya) dünden çok daha iyi noktadadır. Ama AB reformları ve Türkiye’nin demokratikleşme süreci kararlığıyla, yarın bugünden de daha iyi bir noktaya taşınacaktır" dedi.

Egemen Bağış, son yıllarda Türkiye’de medya açısından birçok şeyin değiştiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bir zamanlar tabu olarak düşünülen, bırakın üzerine yazıp, çizmeyi ve konuşmayı, düşünmeyi bile tedirginlikle gerçekleştirdiğimiz konular, artık bugün toplumun gündeminde ve medyamız gerçekten çok farklı bir dönemi yaşıyor. Evet medyayla ilgili belki sıkıntılarımız olabilir. Ama kim ne derse desin, bugün Türk medyamız tarihin en özgür dönemini yaşamaktadır. Dünden çok daha iyi noktadadır. Ama AB reformları ve Türkiye’nin demokratikleşme süreci kararlığıyla, yarın bugünden de daha iyi bir noktaya taşınacaktır. Çok şükür artık Türkiye’de ’411 el kaosa kalktı’, ’Asker rahatsız’, ’Ordu göreve’, ’Muhtar bile olamaz’ gibi manşetlerin geçerliliği kalmadı. O zihniyet tedavülden kalktı."

Türkiye’nin Avrupa Birliği ile entegrasyon sürecine başladığı 1959 yılında ülkede televizyon dahi olmadığını anlatan Bağış, 1968’de ilk televizyon yayınlarının başladığını hatırlattı.

Bağış, "1984’te renkli televizyona geçildi. 1990’lı yıllarda farklı kanallara izin verildi. Ama bugün sadece devletin televizyonu TRT, 14 farklı kanalla, 35 farklı dilde hizmet verebiliyor. Şu anda Türkiye’de faal olarak 2 bin 700’ün üzerinde gazete, 3 binden fazla dergi, 250 civarı televizyon ve binden fazla radyo hizmet veriyor" diye konuştu.