Gündem
17 Şub 2012 17:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:21

BABAYI ÇIKARIZ! AZİZ YILDIRIM'DAN ŞOK YANIT!

Silivri'de görülen şike davasının dördüncü duruşmasında, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hayrete düşüren ifadeler kullandı

Bugün 352. sayfadan itibaren okunmasına devam edilen 401 sayfalık iddianame, saat 12:30’da bitti. Duruşma salonunda Cemil Turan’ın, kızına "Cuma günü çıkarız" şeklinde seslenmesi üzerine Yıldırım, "Babayı çıkarız" dedi.

SAVUNMALAR PAZARTESİ

Şike mahkemesinde tutuklu sanıklar, savunmalarına Pazartesi günü Çağlayan Adliyesi’nde başlayacak. Önce Olgun Peker ve Peker’e bağlı olduğu iddia edilen suç örgütünün, ardından Aziz Yıldırım ve Fenerbahçeli yöneticilerin savunmaları alınacak.

ÜYE HAKİM DE HEYETTE

Mahkemeye 15 gün önce atanan üye hakim Bülent Kınay da 4. duruşmada heyetteki yerini aldı.

AZİZ YILDIRIM’DAN OLGUN PEKER’E

Duruşmaya ara verildiği sırada basın mensuplarına ""Olaylar iddianamedeki gibi değil, savunmamı belgelerle yapacağım" şeklinde açıklama yapan Olgun Peker’in yanına gelen Aziz Yıldırım’ın, "Ne anlatıyorsun. Adam (Mayıs’a kadar tutuklusunuz) diyor" sözleri dikkati çekti.

"SEN ÇIK, BEN YATARIM"

Fenerbahçeli olarak bilinen ’Taka Mehmet’ lakaplı Mehmet Bastoncu, salonda Aziz Yıldırım’a "Sen çık, ben yatmaya razıyım" şeklinde seslendi. Fenerbahçe Başkanı ise "Benim rahatım iyi" yanıtını verdi.

SİLİVRİ’DE DEV KADRO

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, efsane futbolcular Oğuz Çetin, Rıdvan Dilmen, Turan Sofuoğlu, Ogün Altıparmak, Saffet Sancaklı, Semih Yuvakuran, Engin İpekoğlu, Selçuk Yula, Hasan Vezir ve Fenerbahçe Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Aydın Örs, Basketbol Takımı Menajeri Nedim Karakaş, Bayan Voleybol Takımı Menajeri Violet Duca’nın aralarından bulunduğu isimler, destek için geldikleri Silivri’de duruşmayı izliyorlar. Fenerbahçe’nin 1988-1989 sezonunun efsane kadrosundan ise Silivri’ye sadece 3 isim gelmedi. Avusturalya’da bulunan kaleci Toni Schumacher, Teknik Direktör Todor Veselinoviç ve Müjdat Yetkiner’in duruşmaya gelemediği ,ama Yıldırım’a mesaj gönderdiği öğrenildi.

"HOCAM ELİNİ KALDIR ELİNİ"

Aziz Yıldırım’a destek veren isimlerin tek tip sarı-lacivert atkı taktıkları görüldü. Yıldırım, izleyiciler bölümünde ellerini önde birleştirmiş bir şekilde biraz arkada duran Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’a gülerek, "Hoca arkada durmak yok, saklama, kaldır elini" dediği duyuldu. Bunun üzerine Kocaman, el sallayarak Yıldırım’ı selamladı.

RIDVAN: ÇOK ÜZÜLDÜM

Duruşmaya verilen arada Rıdvan Dilmen, basın mensuplarına "Eski sporcular olarak kulübümüzü çok seviyoruz. Bu yaşanalar bir iddianameden ibaret. Bu ortam için söyleyecek bir söz bulamıyorum. Başkanı mahkeme salonunda görünce çok üzüldüm" şeklinde açıklama yaptı.

ŞOK YANIT

Bu arada Cemil Turan’ın, kızına "Cuma günü çıkarız" şeklinde seslenmesi üzerine Aziz Yıldırım, "Babayı çıkarız" diye cevap verdi.

YILDIRIM’IN İLK SORUSU

Neşeli bir yüz ifadesiyle duruşma salonuna gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, mahkemeyi takip eden basın mensuplarına dönerek, "Memlekette durum nasıl?" sorusunu yöneltti. Yıldırım’ın sürekli olarak sağ kolunu tutması ise dikkat çekti. Yıldırım dünkü duruşmada ’Sağlığınız nasıl’ diyen habercilere "Sağ kolumda bir sıkıntı var" demişti. (Milliyet)