Gündem
18 Tem 2011 17:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:35

AZERBAYCAN'DA YASAK ŞOKU! HANGİ TÜRK KANALLARI YASAKLANDI?

Azerbaycan'da TRT 1 dışındaki aralarında özel türk tv kanallarının da bulunduğu tüm yabancı kanalların yayınlarına son veriliyor.

Azerbaycan Milli Radyo Televizyon Şurası (Radyo Televizyon Üst Kurulu) Başkanı Nuşirevan Meherremli, ülkede yayın yapan yabancı televizyon kanallarının kapatılacağını belirterek, ”Yabancı kanallar arasında sadece TRT yayınını sürdürecek” dedi.
 
Meherremli, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu yabancı kanalların yayın yapmasına yasal zemin oluşturacak bir anlaşma bulunmadığını ifade ederek, yayınların durdurulma tarihinin 28 Aralık Çarşamba günü yapılacak Şura toplantısında belirleneceğini kaydetti.

Şuranın Rus ”Rossiya” ve ”ORT” kanallarıyla Türk ”Samanyolu” ve ”Kanal D” yayınlarının durdurulmasına karar verdiğini belirten Meherremli, Türkiye’den sadece TRT 1’in yayınının süreceğini, bunun için gerekli olan yasal zeminin daha önce anlaşmayla sağlandığını söyledi. Azerbaycan’ın ulusal frekanslarından yayın yapan söz konusu televizyon kanalları, ülkenin genelinde normal antenle seyredilebiliyor.