Medya
30 Haz 2011 11:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:31

AYŞENUR ARSLAN, CÜNEYT ÖZDEMİR'İ YERDEN YERE VURDU!

CNN Türk'teki Medya Mahallesi programında yine CNN Türk'teki 5N1K programındaki görüntüler yerden yere vuruldu.

CNN Türk’te Ayşenur Arslan, bugün hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi programında "benim kanalım" demedi, CNN Türk’deki bir programda, yine CNN Türk muhabirine yapılan haksızlığı yerden yere vurdu.

Eleştiri okları CNN Türk’te 5N1K programını yapan Cüneyt Özdemir’in dün kendi kanalının muhabiri Melek Erhan için söylediği sözler için atıldı. Programdaki eleştirilere Twitter’dan yanıt veren Cüneyt Özdemir ise bakın kendini nasıl savundu...

"BOŞ VER BUNLARI DA MANŞETİ AT"

CNN Türk'te Cüneyt Özdemir isyanı

Özdemir dün gece programına canlı bağlantı ile konuk ola CNN Türk muhabiri Melek Erhan’a ’Melek boş ver bu lafları, her TV programında bunlar konuşuluyor, sen bize Ankara’nın manşetini at’ demişti.

Özdemir, ardından stüdyodaki konuğu Muhsin Kızılkaya ile konuşurken "Böyle bir dil var. Bütün TV muhabirleri aynı şeyleri aynı tonda aynı cümlelerle anlatıyorlar. Kimse de itiraz etmiyor bu dile. Garip olan bu... Biraz da tembellikten kaynaklanıyor" dedi.

Programda gelen eleştirileri de değerlendiren Özdemir, "gazetecilik budur" diyerek kendini savunmuştu.

MAHALLENİN ABLASI YERDEN YERE VURDU

Bugün medya eleştirileri ile akademik olarak da ilgilenen Haluk Şahin’i konuk eden  Ayşenur Arslan ise Özdemir’e çok sert çıktı. Magazin haberlerinden konuşmaya başlayan mahallenin ablası, ardından konuyu Özdemir’e ve canlı yayında zorladığı Melek Erhan’a getirdi.

16 YILLIK MUHABİRİN DEDİKODUSU YAPILDI

"Ben yeni dünya düzenine bağlıyorum olan biteni... Ne kadar çok borcunuz varsa, ne kadar çok paranız varsa, ne kadar kendinizden söz ettiriyorsanız o kadar başarılısınız demek yeni dünya düzeninde. Medyada da böyle.

Yaşamında hiç bir emek olmayan başarı olmayan kadınlar programlarda konuk ediliyor, ağırlanıyor. Ama bir bakıyorsunuz mesleki başarısı ile kendini belli eden, bir yere gelmiş olan bir isim ekranda azarlanıyor.

Hiç lafı uzatmayayım. Cüneyt Özdemir’in CNN Türk muhabiri Melek Erhan’ı üzen, ama daha çok Ankara’daki haber merkezini üzen bir tavrı oldu dün.

Canlı yayında bir muhabirlik dersi vermeye kalktı. 16 yıllık bir muhabirden bahsediyoruz. Ben Ankara kökenliyim. Ankara’da muhabirlik nasıl yapılır biliyorum. Melek Erhan Ankara bürosunun iftihar ettiği fevkalade bir muhabir.

Bu incecik zarif kadının iki çocuğu var. Biri daha bebek. Ama ’onların yanına gideceğimé demeden görevinin başında duruyor. O saatte sırf o programa bağlanmak için Meclisteydi.

Daha da üzücü olan, Melek Erhan’ın arkasından onunla bağlantı bittikten sonra stüdyoda "muhabirliği bilmiyor" diye, "böyle yapılmaz bu iş" diye dedikodusu yapıldı..."
 
NEZAKET KURALLARINA UYULMASI LAZIM

Ayşenur Arslan’ın sözlerinden sonra programdaki konuğu Haluk Şahin de "Bir insanı programınıza çağırınca ona yönelik bir vaatte de bulunuyorsunuz demektir. ’Sana nezaket kurallarına uygun davranacağım’ diyorsunuz demektir. Hiç bir kurala uymuyorsanız da en azından bu kurala uymanız gerekir." dedi.

ÖZDEMİR TWİTTER’DAN YANIT VERDİ

Medya Mahallesi’nde kendi programı hakkındaki eleştirileri izleyen ve Twitter’dan yanıt veren Cüneyt Özdemir ise yapılanı hamaset edebiyatı diye değerlendirdi. Ucuz dedikoduların zamanı geçti diyen Özdemir, CNN Muhabiri Melek Erhan için de "kırdıysam özür dilerim" diye yazdı.

İşte Özdemir’in o mesajları:


*Medyanın tasfiye ettiği hazımsız bir ihtiyar ile Ayşenur Arslan cnntürk’de benim dedikodumu yapıyor... Pek yakışmışlar birbirine...

* Böyle ucuz dedikodular zamanı geçti.. Bu ikilinin televizyon yöneticilğinden ve meslekten tasfiyesinin nedeni bu hamaset edebiyatıdır işte..

* Ayşenur Arslan’ın defalarca aramasına rağmen telefonlarına çıkmıyorum ve taraflı ve yönlendirme sorularından dolayı programına çıkmıyorum.

* Geçtiğimiz gün Radikal’de kendisi ahkkkında yazdığım birkaç satırdan sonra bana telefon açıp ’yapma şekerim’tadında bir konuşma da yapmıştır

* Bunları içine sindiremediği için şimdi bir muhabir arkadaşımızı bahane ederek ekrandan bana belaltı çakıyor.Türk basını adına ibretlik durum

* Önümüzdeki yıllarda bu hamaset edebiyatçılarına inat omuz omuza 5n1k’da çalışmaktan onur duyarım.. Kırıldıysam da hiç çekinmem özür dilerim.


MEDYA MAHALLESİ’NDE JET YANIT

Özdemir’in twitter’daki mesajlarına Medya Mahallesi’nden de jet  yanıt geldi. Mesajlar kendisine ulaştırılınca Ayşenur Arslan "Böyle ucuz dedikodular zamanı geçti.. Bu ikilinin televizyon yöneticilğinden ve meslekten tasfiyesinin nedeni bu hamaset edebiyatıdır işte.." mesajını canlı yayında okudu ve şöyle yanıt verdi:

"Paylaşıp polemiği sürdürmek istemezdim ama cevap hakkı doğdu. Ben Cüneyt Özdemir’in Melek’e yaptıklarını konuştum. Kendisi olmadan Cüneyt Özdemir hakkında konuşmak istemem."