Gündem
17 Tem 2013 14:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:17

AYLİN KOTİL'İN YÜRÜYÜŞÜ WALL STREET JOURNAL'E HABER OLDU!

Wall Street Journal, Aylin Kotil'in başlattığı İstanbul-Ankara yürüyüşüne ilişkin bir haber yayınladı.

Aylin Kotil'in barajın indirilmesi talebiyle başlattığı İstanbul-Ankara yürüyüşü, Wall Street Journal gazetesinin dikkatini çekti. Gazete, Pazar günü Ankara'da olmayı planlayan Kotil'in eylemine ilişkin haberinde "Türkiye'nin seçim barajı Avrupa'nın en yüksek barajı" dedi.

ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, "Bir Kadın, seçim yasasını protesto amacıyla yüzlerce mil yürüyor" başlığını kullandığı haberine "Bu yaz Türkiye'de manşetlere kitlesel hükümet karşıtı gösteriler hakim oldu. Şimdi bir kadın, ülkenin demokrasinin gerek duyduğunu düşündüğü bir yasa değişikliği için ülkenin bir tarafından diğer tarafına yürüyor" sözleriyle girdi.

Aylin Kotil'in barajın yüzde 10'dan en az yüzde 5'e indirilmesini talep ettiğini anlatan gazete, Kotil'in yolun yarısını yürüdüğünü belirtti. Gazeteye telefonla konuşan Kotil ise, "28 Temmuz Pazar günü Ankara'da olmayı planlıyorum" dedi.

Yürüyüşü sırasında "kamyon şoförleri ve geçenler dahil, bana o kadar destek veriyorlar ki insan sormadan edemiyor. O kadar sayıda vatandaş barajın düşmesini istediğine göre şimdiye kadar neden hiç kimse bu konuda bir şey yapmadı veya söylemedi" şeklinde konuştu.

"AVRUPA KONSEYİ YÜZDE 3 BARAJ ÖNERİYOR"

Gazete ise, Aylil Kotil'in üyesi olduğu CHP'nin kısa bir süre önce barajın yüzde 10'dan 3'e indirilmesini önerdiğini ancak bu önerinin iktidar partisince reddedildiğini anlattığı haberinde şunları da yazdı:

"Türkiye'nin seçim barajı, Avrupa'nın en yüksek barajıdır. Örneğin, Yunanistan'ın yüzde 3'lük bir barajı varken Balkan ülkelerinde ise yüzde 3 ile yüzde 5 arasında değişiyor. Avrupa Konseyi'nin bir demokratik baraj için önerisi ise yüzde 3.

WSJ, haberine son verirken de BDP'nin uzun yıllardır barajın düşürülmesi çağrısında bulunduğuna, BDP ve destekçilerinin baraja dikkat çekmek için Salı günü Twitter'de yeni bir kampanya başlatıklarına da dikkat çektikten sonra Kasım 2002'ten bu bana iktidarda olan hükümetin ise, 12 Eylül'ün getirdiği barajı indirmediğinin altını çizdi.