Gündem
25 Mayıs 2011 19:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:23

"AYIPTIR, GÜNAHTIR, ZULÜMDÜR!" ECE TEMELKURAN KİMLERE İSYAN ETTİ?

Silivri'de Nedim Şener ve Ahmet Şık'ı ziyaret eden Habertürk yazarı Ece Temelkuran izlenimlerini yine Habertürk ekranlarında anlattı.

Nedim Şener ve Ahmet Şık hapiste olmasına rağmen üstlerine hala ölü toprağı atan bazı gazeteciler olduğunu söyleyen Habertük yazarı 'bu gazetecilerin yaptığı ayıptır, zulümdür, günahtır' dedi. İsim vermeyen Temelkuran, tutuklamalara açık ve örtülü destek veren yazarları hedef aldı.

"Çok acıklı şeyler oluyor. Dışardaki bazı tırnak içinde gazeteci arkadaşlarımız çok zalimce şeyler yapıyorlar. Çok günahkar şeyler yapıyorlar. Bunun vebali üstlerine kalır. İsim vermek istemiyorum onlar kendilerini zaten çok iyi biliyorlar. Zaten hapise girmiş ve hukuksuz bir şekilde orada tutulan bu insanlar için 'zaten onun kitabı iyi değildi, zaten onlar bilmem neydi' gibi zavallıca şeyler yapmak çok büyük günahtır. Ayıptır, ayıptır, günahtır, zulümdür.

Ece Temelkuran, program sunucusu Ceren Akdağ Şahin'in "Peki nasıl hesap sormayı düşünüyorsun, yazacak mısın?" şeklindeki sorusuna ise şöyle cevap verdi:

Şimdi içerdeler ya rica ettiler yapmamamı. Bunlar hep kayıt altındadır tabii. Vakti gelince kurulacak cümleler var. Bunları yazanlar eğer yaptıklarını unuturlarsa ben hatırlatacağım.

Ben bu arkadaşlar için öyle çok sert bir şekilde 'şöyle yapalım, böyle yapalım' demeyi de doğru bumuyorum. Buna gerek de yok zaten. Öyle bir halsin ki kimse bunları ciddiye almasın. 'Ha öyle mi demiş, Haa O'mu , kimki O?' diyelim. Benim çok sevdiğim bir söz vardır. 'Sükut cinayeti' derler. Bu arkadaşların sükut cinayetine maruz kalmalarını isterim.