Gündem
04 Oca 2012 11:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:11

AYDINLIK'TAN İLGİNÇ İDDİA! MEHMET BARANSU'NUN BAVULCUSU KİM?

Aydınlık'ın Mehmet Baransu ve ünlü bir yazarı konu edinen bu iddiası çok konuşulacak.

Aydınlık gazetesinin sürmanşetinde dün Başbakan Erdoğan’ın sert bir dille eleştirdiği Mehmet Baransu var. Aydınlık iddiasına Baransu’nun bavulcusu İskender Pala çıktı başlığını attı.

İddiaya göre Taraf muhabiri Baransu’ya ulaşan askeri belgeleri İskender Pala sızdırdı.
Haberde şöyle denildi: "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yönetimine atadığı İskender Pala’nın casusluk yaptığı ortaya çıktı.

Aydınlık Gazetesi’nin askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre Pala, 1. Ordu Komutanlığı’nın 2003 yılında düzenlediği Plan Semineri’nin belgelerini Taraf Gazetesi’ne sızdırdı.

Pala, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda binbaşı rütbesindeyken YAŞ kararıyla 28 Şubat döneminde TSK’dan uzaklaştırılmıştı. İrticai faaliyetleri nedeniyle ordudan atılan Pala, seminer belgelerini sızdırarak Balyoz tertibinin oluşturulmasında da kritik rol üstlendi."

Aydınlık’ın haberine göre Mehmet Baransu, 1. Ordu Komutanlığı askeri savcılığına verdiği ifadede bavulu getiren kişiyi "kimliğini önemsemiyorum ancak konuşamalrımızda bana emekli olduğundan bahsetmişti. 2003 yılında görevli olduğunu, 2006-2007 gibi de emekli olduğunu tahmin etmiştim. Halen görevde olan bir personel görüntüsü yoktu. Traşı ve görünümü emekli bir kişiye benziyordu. Saçları uzundu." şeklinde anlatmıştı.