Medya
24 Ara 2010 14:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:54

AYDIN DOĞAN'IN FASIL ARKADAŞI HÜRRİYET GAZETESİ'NE Mİ TRANSFER OLUYOR?

Medyaradar Fehmi Koru'nun Yeni Şafak'tan ayrıldığını duyurdu, mazisi üç yıl önceye dayanan söylentiler, medya kulislerinde yeniden zirveye oturdu...

Medya kulislerinin bugün kuşkusuz en çok konuşulan konusu, Yeni Şafak Gazetesi’nden resmen ayrılan Fehmi Koru’nun, hangi gazeteye geçeceği…
Bu konuda henüz somut bir gelişme yok ama medya kulislerini iyi izleyenler, Fehmi Koru’nun son üç yıldır Hürriyet’le flört ettiğini de bilirler.
Doğal olarak böyle bir durumda, “Fehmi Koru hangi gazeteye geçecek” sorusu için akla gelen ilk yanıtlardan biri de, “Hürriyet” oluyor…

“Fehmi Koru Hürriyet’e geçiyor” söylentilerinin geçmişi üç yıl önceye dayanıyor.
Hatırlarsınız; dönemin Hürriyet Genel Yayın Müdürü Ertuğrul Özkök, dönemin Milliyet Genel Yayın Müdürü Sedat Ergin ve Fehmi Koru; 2007 yılının Ramazan Bayramı’nı Aydın Doğan’la birlikte Rodos’ta geçirmiş ve bu ziyaret kulislerde, “Fehmi Koru Hürriyet’e transfer ediliyor” diye yorumlanmıştı.

Fehmi Koru’nun adı bu olaydan iki yıl sonra, yani Enis Berberoğlu Hürriyet’e Genel Yayın Müdürü olduğunda yine Hürriyet’le anıldı.
Berberoğlu geçen yılbaşından bir gün önce Ankara’ya gitti.
İşin ilginç yanı ise yanında da hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru’nun olmasıydı…
İkili yan yana oturdular ve seyahat boyunca konuştular.
Görüntüye göre ikilinin Ankara’ya birlikte uçması tesadüf değildi ve önceden planlanmıştı…
Bu yakınlık, o günlerde de “transfer yakın” izleniminin doğmasına neden oldu.

Ve Fehmi Koru’nun Hürriyet’e geçeceğine ilişkin son dedikodular, Oktay Ekşi’nin Hürriyet başyazarlığından ayrılmasından sonra patlak verdi.
Başbakan’a ve bakanlara hitaben, “Bunlar analarını da satarlar” sözü Oktay Ekşi’nin sonunu getirince, herkes Hürriyet’e bir başyazar aramaya koyuldu.
Fehmi Koru’nun meşhur “fasıl toplantıları”nda Aydın Doğan’la ilerlettiği samimiyet, bir anda onun adının bu kez “Hürriyet Başyazarlığı” için anılmasına yol açtı.
Ama böyle bir kararın, çekirdek Hürriyet okurunun büyük tepkisine ve dolayısıyla gazetenin tirajında büyük düşüşlere yol açacağı kesin olduğu için, bu söylenti üzerinde fazla durulmadı.

Bunların hepsi senaryoydu, bir anlamda oyundu ama bugün karşımızda somut bir gerçek var:
Fehmi Koru gibi, Cumhurbaşkanı’na “en yakın konumdaki bir gazeteci” artık resmen işsiz…
Kimileri onun AKP’ye yakınlığıyla bilinen Sabah’a transferine kesin gözüyle bakıyor ama… Siz yine de yukarıda anlattığım ve mazisi üç yıl önceye dayanan gelişmeleri kulak arkası etmeyin…
Hatta, Hürriyet’in yanına, bir de “sürpriz” olarak Vatan’ı koyun! Aydın Doğan’ın Fehmi Koru’yu bir hamlede Hürriyet’e almaya cesaret edemeyebileceğini, bir süre VATAN’da çalıştırıp yatay geçişe hazırlayabileceği izlenimini de unutmayın!
Neden mi Vatan?
Bu sorunun yanıtı, son yıllardaki Fehmi Koru-Zafer Mutlu yakınlaşmasında gizli!

Kısacası, burası Bab-ı Âli: Burada, “Olmaz” olmaz!”

VAROL ERSOY