Televizyon
27 Oca 2024 06:00 Son Güncelleme: 27 Oca 2024 06:00

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda tek erkekler final heyecanı başlıyor!

2024 Avustralya Açık’ın son gününde tek erkekler finalinde Jannik Sinner ve Daniil Medvedev, 28 Ocak Pazar saat 11.30’da Rod Laver Arena’da karşı karşıya gelecek. Heyecan dolu maç, Eurosport kanalları ve discovery+ ayrıcalığıyla canlı yayınla izleyicilerle buluşacak.

Marat Safin'in Lleyton Hewitt'i elediği 2005 yılından bu yana Büyük Üçlü’nün; Djokovic, Nadal ve Federer’in yer almadığı ilk Avustralya Açık finali için her şey hazır. Daha önce Avustralya Açık’ta iki kez final kaybeden Daniil Medvedev ile kariyerinin ilk Grand Slam finaline yükselen Jannik Sinner Melbourne Park’ta şampiyonluk kupasını ilk kez havaya kaldırmanın peşinde.

Yarı finalde Sascha Zverev’i 2-0 geriden gelerek mağlup eden “Ahtapot” Medvedev bu yılki turnuvada Hubert Hurkacz ve Emil Ruusuvuori’ye karşı da uzun süre kortta kaldı ve bu maçlardan sıyrılmayı başardı. 2021 Amerika Açık finalinde Djokovic’i mağlup ederek ilk Grand Slam şampiyonluğunu elde eden Medvedev sert kortlardaki altında büyük finaline çıkacak.

İtalyan rakibi Sinner ise yarı finalde karşılaştığı Novak Djokovic maçından önce hiç set kaybetmedi. 10 kez Avustralya Açık şampiyonu olan Djokovic’e servis kırma puanı göstermediği maçı 3-1 kazanan Sinner geçtiğimiz iki haftayı epey formda geçirdi. 36 yaşındaki tecrübeli rakibinden önce Sebastian Baez, Karen Khachanov ve Andrey Rublev gibi seribaşı isimleri de mağlup ederek önemli bir sınav verdi.

Maçın anahtarlarından biri servisler. İki oyuncu da ilk servislerinin yaklaşık dörtte üçünden puan almayı başarıyor fakat iş ikinci servise geldiğinde Sinner’in puan çıkarma oranı  yüzde 60’ken Medvedev  yüzde 48’de kalıyor. Ayrıca Sinner şu ana kadarki 88 servis oyununda sadece üç kez rakiplerine servis kırdırdı ve turnuvanın en yüksek servis oyunu kazanma yüzdesine sahip.

2023 yılında ikili sert kortlarda dört kez finalde karşılaştı. Rotterdam ve Miami’de Medvedev, Beijing ve Viyana’da gülen taraf Sinner oldu. İki oyuncu toplamda ise 9 kez kozlarını paylaştı. İlk 6 maçtan Medvedev galip ayrılırken Sinner’in son üç maçta Rus rakibine karşı seri galibiyetleri bulunuyor.

Tenisseverlerin merakla beklediği Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda tek erkekler finali, 28 Ocak Pazar 11.30'da Eurosport kanalları ve discovery+ ayrıcalığıyla canlı yayınla izleyicilerle buluşacak.