Gündem
07 Mar 2011 16:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:06

AVUKATI İKLİM BAYRAKTAR'IN TACİZ İDDİALARINI DOĞRULADI!

CHP Eski Genel Başkanı Baykal'ın kendisini taciz ettiğini ileri süren İklim Bayraktar'ın bu ifadeleri avukatı tarafından da doğrulandı.

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisini taciz ettiğini ileri süren İklim Bayraktar'ın bu ifadeleri avukatı tarafından da doğrulandı. Müvekkilinin şantaj ya da komplo amacıyla böyle bir şeyi yapmadığını belirten avukat Öncü Özbay, olayın Bayraktar'ın gazetecilik mesleğini yapmak için gittiği sırada yaşandığını belirtti. Açıklamada konunun detaylarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den öğrenilebileceği belirtildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan İklim Bayraktar'ın sorgusunda Baykal'ın kendisini taciz ettiğini ve bu konuda CHP lideri Kemal Kılıçdaoğlu ile pazarlık yapıldığı belirtilmişti. Konunun basında yer alması üzerine Bayraktar'ın avukatı Öncü Özbay, 'basın duyurusu ve ihtarname' başlığı altında bir açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada Özbay, müvekkili İklim Ayfer Bayraktar ile soruşturmanın her aşamasında beraber olduklarını kaydetti. Savcılık ve emniyet ifadelerinde bahsi geçen konu ile ilgili yapılan haberlerin gerçekle bağdaşmadığını ifade eden Özbay, taciz iddiasını şöyle anlattı: " Müvekkilemin geçmiş bir tarihte talihsiz bir takım olaylar yaşadığı doğrudur fakat bu olaylar herhangi bir amaca yönelik olarak, herhangi bir kişi veya grubun yönlendirmesi olmaksızın sadece ve sadece gazetecilik mesleğini ifa etmek amacıyla görüşmeye gittiği sırada yaşanmıştır" dedi.

Basında yer aldığı gibi 'şantaj' veya 'komplo' kelimelerinin müvekkilenin ne emniyet ne de savcılık ifadesinde yer aldığını belirten Özbay, "Kendisine ait görüşmelerde de bu anlama gelebilecek hiçbir ifade bulunmamaktadır. Böyle bir durumun içerisinde olması asla söz konusu değildir.Yaşanan talihsiz olay bireysel bir gazetecilik faaliyeti neticesinde gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı.
Bayraktar'ın konuyu Tekin ve Kılıçdaroğlu'na anlattığını kaydeden Özbay, "Bahsi geçen olayı müvekkilim olayın hemen ertesi günü CHP'nin o anda ulaşabildiği en üst düzey yetkilisi olan Sn. Gürsel Tekin'e ve daha sonraki gün de Sn. Kemal Kılıçdaoğlu'na bizzat aktarmıştır" dedi.

DETAYLAR TEKİN VE KILIÇDAOĞLU'NDA
Müvekkilinin konunun detayının Tekin ve Kılıçdaroğlu'ndan öğrenilebileceğini s öylediğini kaydeden Özbay, "Bu konuda başkaca herhangi bir açıklama yapmak istemeyen müvekkilim, bu durumu ve gerekli bilgilerin kendilerine bizzat ilettiği en yetkili kişilerden öğrenilmesi gerektiğini düşünmektedir" şeklinde konuştu.

MÜVEKKİLİM ŞİKAYETÇİ OLMAMAYI TERCİH ETTİ
Özbay açıklamasında, "Müvekkilim bu olaylarla ilgili olarak savcılığa şikayette bulunmamayı tercih etmiştir. Takdir edersiniz ki evli ve 1 çocuk annesi olan müvekkilim bu olayın duyulmaması ve bu olayla gündeme gelmek istememesi en doğal hakkıdır. Aksi yönde bir düşüncesi olsa idi bunu olayın olduğu tarihlerde açıklardı. Bunu yapmak yerine yukarıda da belirttiğimiz üzere yetkili kişilere olayı aktarmış ve işin gereğinin bu kişilerce yapılmasını beklemiştir" ifadelerine yer verdi.
Avukat Özbay, konuyla ilgili gerçeğe aykırı haber yapanlarla ve ayrıca soruşturmadaki gizlilik kararına uymayanlarla ilgili olarak yasal süreç başlatılacağı uyarısında bulundu.