Televizyon
09 Haz 2010 14:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:21

AVNİ BEY SİZİN KARİYERİNİZE VE YAŞINIZA HİÇ YAKIŞTIRAMIYORUM!

NTV'de Nuray Mert ile Avni Özgürel Basın Odası programının bitiminde çok sert bir tartışma yaşadılar. İşte o tartışmalar.

NTV’de dün akşam yayınlanan Basın Odası’nın konusu "İsrail ile yaşanan kriz"di. Program her zamanki gibi, Ruşen Çakır’ın yönetiminde, Nurat Mert, Nazlı Ilıcak ve Mehmet Y. Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleşirken; dün akşamki konuk Radikal gazetesi yazarı Avni Özgürel’di.
Programın başından itibaren İsrail’in tutumuna karşı tepkilerin dahi Türkiye’de siyasi malzeme olarak kullanıldığını ileri süren Nuray Mert programın sonlarına doğru Avni Özgürel’in bir cümlesi nedeniyle ile sert bir tartışmaya girdi.

ÖZGÜREL’İN CÜMLESİ İLK KIVILCIMI YAKTI!

Amerikan yönetiminde da İran ve İsrail konusunda bir takım çelişkiler olabileceğini söyleyen Avni Özgürel, konuşmasında "Nuray Mert bir çok konuda eksik yanlış şeyler söyledi ama şu söylediği doğru..." diye bir cümle kurunca olanlar oldu.

Programın başından beri Avni Özgürel ve Nazlı Ilıcak ile gergin diyaloglar içine giren Mert, Özgürel’in bu cümlesi üzerine "hangisi eksik, hangisi yanlış?" diye yanıt verdi.

Özgürel’in "Bir dakika..." diyerek kendi cümlesini tamamlamaya çalışması üzerine, Mert, "Olmaz öyle programın sonunda eksik, yanlış demek. Hangisi eksik, hangisi yanlış?" dedi ve ekledi: "Programın sonunda olmaz Avni Bey, çok ayıp bir şey."

ÖZGÜREL GERİ ADIM ATTI

"Bir çok şey eksik, yanlış. Programın bitimine iki dakika kalmış..." şeklinde eleştirisini sürdüren Mert’in tartışmayı uzatmaması için Özgürel geri adım attı ve şöyle dedi:

"Tamam, söyledikleriniz doğru..."

AVNİ ÖZGÜREL’İN BÜTÜN SÖZLERİNE KATILIYORUM

Özgürel’in sözlerini tamamlamasının ardından söz alan Mert, ilginç bir şekilde şöyle dedi: "Benimle ilgili söyledikleri dışında ilk defa Avni beyin bütün sözlerine katılıyorum."

Mert ardından şöyle devam etti: "Yine de küskünlüğümü belirtmek istiyorum. Avni Bey sizin kariyerinize ve yaşınıza hiç yakıştıramıyorum. Bir programın sonunda bir çok söylediğim şeyin eksik ve yanlış olduğunu söylüyorsunuz. Başında söyleyin, konuşalım. Gerçekten yakıştıramıyorum."