Televizyon
18 Şub 2011 16:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:03

ATV'NİN YENİ DİZİSİ HER ŞEYE RAĞMEN KAÇ LİRAYA MAL OLDU?

Mart ayının ilk haftasından itibaren Atv'de yayımlanmaya başlayacak olan dizinin maliyeti açıklandı

Ayvalık’ta çekimleri devam eden ve mart ayının ilk haftasından itibaren Atv’de yayımlanmaya başlayacak ’’Her şeye Rağmen’’ adlı dizinin bir bölümünün 2 milyon dolara mal olduğu bildirildi.

Optimum Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen programa katılmak üzere Adana’ya gelen Avşar Film Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Avşar, oldukça iddialı oldukları  ’’Her Şeye Rağmen’’ adlı dizi filmin çekimlerini Ayvalık’ta titizlikle sürdürdüklerini söyledi.

Yapımcılığını üstlendikleri dizinin çok büyük bir proje olduğunu ve bir bölümünün 2 milyon dolara mal olacağını belirten Avşar, ’’Çok pahalı ve kaliteli bir proje. 1940’lı yıllardan başlayacak bir hikaye olduğu için o dönemin şartları oluşturuluyor. Bu da önemli bir maliyet getiriyor. Önümüzdeki ayın ilk haftasından itibaren yayımlamayı düşünüyoruz’’ dedi.

Avşar, dizide 4 yeni genç oyuncunun rol aldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

’’Zaten şirket olarak biz genelde dizilerimizde yeni oyunculara imkan tanıyoruz. Şu an sektördeki oyuncuların yüzde 50’si bizden çıkmıştır. Şirketimizde yeni genç oyunculara ve yeni yönetmenlere fırsat veriyoruz. Bu dizide rol alacak genç oyuncuların da öncekiler gibi başarılı olacağına inanıyorum.’’

’’DEMOKRAT PARTİNİN KURULDUĞU YILLARDAN BAŞLAYACAK’’

’’Bu dizi bizim uyarlamamız ama dönemle ilgili bir uyarlama’’ diyen Avşar, ’’Diziye Demokrat Parti’nin kurulduğu yıllardan başlıyoruz’’ dedi.

Filmin fonunda o dönemin yanı sıra Cumhuriyetin kuruluşu ve daha ilerisini anlatacaklarını ifade eden Avşar, şunları kaydetti:

’’Bizim bütün işlerimizde fonda anlatacağımız bir derdimiz oluyor. Bunda da o şekilde olacak. Bu yapımda da o dönemin iyi ve kötü yanlarını anlatacağız. Dizide büyük ihtimalle 3. bölümden itibaren dönemin başbakanı rahmetli Adnan Menderes de canlandırılacak. Adnan Menderes rolünü oynayacak adaylarımız var. O dönemin önemli isimlerinden bazıları filmde yer alacak.’’

DİZİLERİN ÖMRÜ

Avşar, çekilen bir dizinin 5 veya 6 bölüm garantisinin olduğunu vurgulayarak, ’’İyi de gitse kötü de gitse bu bölümler yayımlanır. Ancak onun ilerisinde reyting almazsa o zaman yürümez. çünkü kanalda zarar eder yapımcıda zarar eder’’ diye konuştu.

Türk sinemasının geldiği yerin fena olmadığını ancak gereken henüz bütçelere ulaşamadığını anlatan Avşar, şöyle devam etti.

’’Ancak, önümüzdeki yıllarda ulaşacak. Zaten ulaştıkça bütçeler artıyor. Bütçeler artınca imkanlar da artıyor. Örneğin eskiden dizilerde cam kırılmazdı ama şimdi çok büyük prodüksiyonlar yapılıyor. Önümüzdeki yıllarda hem televizyon hem de sinema daha da gelişecek. Türk sineması iyi bir yola girdi. Filmleri dış piyasaya satabiliyoruz. Artık Türk televizyonları da çok büyük paralarla yurt dışına satış imkanı buldu. Firma olarak biz bütün dizileri dışarıya satıyoruz. Özellikle balkanlar ile Arapça konuşulan ülkelere yönelik satışlar gayet iyi gidiyor. Genelde Türkiye’de tutan diziler buralarda da rağbet görüyor. Çünkü kültürümüz benziyor. Bizde hit olan dizi veya film o ülkelerde de hit oluyor. Bunlar bizler için mutluluk verici.’’