Gündem
19 Ara 2012 16:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:31

'ATV HABER, ZAYTUNG HABERCİLİĞİ DALINDA PULİTZER'İ AÇIK ARA ALIR'

ODTÜ'de Erdoğan'ı protesto eden öğrencilerin eylemini "Göktürk 2 uydusunun uzaya fırlatılmasına karşı" bir eylem olarak sunan ATV, sosyal medyada alay konusu oldu.

Başbakan Erdoğan’ın Orta Doğu Teknik Üniversite’ne gelmesini protesto eden öğrenciler polisle çatıştı. Çıkan arbede sonucu polis gaz ve tazyikli su kullanırken, bazı öğrenciler hastanelik oldu.
 
“GÖKTÜRK 2′NİN FIRLATILMASINI İSTEMEYEN ÖĞRENCİLER…”

Göktürk-2 uydusunun Çin ’den fırlatılması nedeniyle ODTÜ Kampüsü içinde yer alan TÜBİTAK Uzay Yerleşkesi’ne Başbakan Erdoğan’ın gelmesi öğrenciler tarafından protesto edildi. Ellerindeki ‘Bilimi satan, emperyalist savaş çığırtkanı Tayyip ODTÜ’den defol’ pankartıyla yürüyüş yapan öğrencilere polis tarafından tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale edildi. ODTÜ kampüsü içinde bulunan yaklaşık 2 bin 500 polis ve TOMA’larla olayın ardından bölgeye gitti.

ODTÜ’de bu olaylar yaşanırken, ATV’de de ilginç bir yayına imza atıldı. ATV Haber’de ODTÜ’deki arbedeye de yer verildi. Ancak ODTÜ’de yaşanan arbede “Göktürk-2 uydusunun uzaya atılmasına karşı çıkan öğrencilerin protestosu” olarak adlandırıldı.
Proje bazında Türkiye’nin önde gelen bilim kuruluşlarından Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin öğrencilerine, “bilim karşıtı öğrenciler” denilmesi, ODTÜ’lü öğrenciler kadar, izleyicilerin de tepkisini topladı.
İŞTE O HABERE GELEN TEPKİLER
@OzanOnen
“Göktürk-2 Uydusu’na karşı çıkan öğrenciler, polise saldırdı” haberini yapan ATV Haber; ODTÜ, padişaha direniyor, uyduya değil. #ODTUayakta
@KurtulusAykal
ODTÜ olaylarını “uyduya karsı çıkan ogrenciler” diye veren ATV, utanma biraz daha ıkın, ogrenciler yercekimine de karşılar diye haber yap..
@tunacakmur
Özgür basın ! Öhmm yanlış oldu sanırım atv açta haber izleyelim.
@FarkliBirBakis_
ATV Haber: “Göktürk-2 Uydusu’na karşı çıkan öğrenciler, polise saldırdı” İletişim fakültelerinde “çarpıtma haber örneği” olarak sunulmalı!
‏@erenaligul
ATV haber Memecan spotları yapa yapa meme yapmış anlaşılan. ODTÜ’lü öğrencileri uydu karşıtı diye itibarsızlaştırmış.
@superpoisoned
Atv haber, zaytung haberi gecti!uydu diyor karsi olmak diyor ama 2500 polis demiyor hic #ODTUayakta #ODTUdireniyor
@recepdeniza
atv haber tarafından “göktürk 2 uydusunun fırlatılmasına karşı olan grup olay çıkardı” seklinde sunulmuş. (Bkz: akıl fikir) #ODTUayakta
@cemotoo
ATV gibi objektif(!) Haber yapan kanallardan gorup de anaaa uydu gondermeyelim diye ayaklanmislar demek ayri bi cahillik
@davutakin80
Atv haber otdü olaylari uzaya uydu fırlatılmasini istemeyen öğrenciler ortalığı savaş alanına çevirdi diye verdi tarafsiz habercilik bu mudur