Gündem
23 Oca 2016 17:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:18

Aslı Özge'nin yeni filmi 'Ansızın' Berlinale'ye seçildi

'Köprüdekiler' ve Hayatboyu' filmleriyle tanınan yönetmen Aslı Özge'nin Almanya'da çektiği yeni filmi 'Ansızın', 66. Berlin Film Festivali'nin Panaroma Special bölümüne seçildi

önetmen Aslı Özge’nin Almanya’da çektiği yeni filmi ‘Ansızın’ dünya galasını 11-21 Şubat tarihlerinde düzenlenecek 66. Berlin Film Festivali’nin Panaroma Special bölümünde Berlin’in tarihi sinema salonlarından Zoo Palast’ta kırmızı halı töreniyle yapacak.

İlk filmi ‘Köprüdekiler’le İstanbul, Adana ve Ankara Film Festivalleri’nde en iyi film ödülleri alan Özge’nin bir önceki filmi ‘Hayatboyu’ da, dünya galasını Berlin Film Festivali’nde yapmıştı.

Almanya, Fransa ve Hollanda ortak yapımı olarak gerçekleşen, Aslı Özge’nin senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği ‘Ansızın’ın başrollerini Haneke’nin ‘Beyaz Bant’ ve Tarantino’nun ‘Soysuzlar Çetesi’ filmlerinde rol alan Sebastian Hülk, ‘Sophie Scholl’ filmiyle Berlin’de Gümüş Ayı ödülü kazanan Julia Jentsch ve Spielberg’in ‘Münih’ filmindeki rolüyle hatırladığımız Hans Zischler paylaşıyor.

Türkiye - Almanya Ortak Yapım Fonu desteğini de alan, görüntü yönetmenliğini Emre Erkmen’in üstlendiği ‘Ansızın’, şiddeti önceden kestirilemeyen tesadüfi bir olayın insanı kendi zayıflıkları ve korkularıyla karşı karşıya bırakması sonucunda hayatını ve içinde bulunduğu çevreyi sorgulamasını konu alıyor.