Gündem
23 Kas 2023 12:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2023 12:17

Askeri Okulda ‘Atatürk kavgası’ iddiası! MSB'den açıklama geldi

İstanbul Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım’da skandal bir olay yaşandığı iddia edildi. Atatürk rozeti takmayı reddeden ve yırtıp atan bir teğmen ile başka bir teğmen arasında kavga çıktı. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan konu hakkında soru önergesi verdi.

10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinde tüm teğmenlere göğüslerine takması için bir Atatürk fotoğrafı ve rozeti verildi. İddiaya göre bir teğmen bu rozeti takmadığı gibi, fotoğrafı da buruşturup attı. Bunu gören diğer teğmenler tepki gösterince, Atatürk fotoğrafını buruşturup atan teğmenin, “Ben Atatürk’ün askeri yönünü beğeniyorum ancak cumhuriyet sonrası yaptıklarına katılmıyorum” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Bu sözler sonrası olaya tepki gösteren askerlerle, Atatürk fotoğrafını yırtan teğmen ve arkadaşları arasında arbede çıktı.

İki grup arasındaki arbedenin büyümesiyle dışarıdan polis ve jandarmanın dahil olduğu belirtildi. Bu tartışmanın ardından Atatürk resmini yırtan kişinin dışarıdan darp raporu aldığı ve buna binaen gece saat 03.00’da sivil savcının darp edenleri çağırdığı da iddialar arasında.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, iddialara ilişkin Meclis'e, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. Açıklamada, "dezenformasyonun bariz bir örneği" denildi. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.