Medya
22 Nis 2011 12:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:16

AŞK KONU OLUNCA, ERKEKLER İLKOKUL 5 DÜZEYİNDEDİR AYŞE!

Sabah yazarı Ayşe Özyılmazel'in sevgilisinin kendisini bir erkekle aldattığını açıklaması olayına akademisyen yazar Nuran Yıldız'dan çok çarpıcı bir tespit geldi.

Kadınlar tuhaftır. Tuhaf durumlara tuhaf tepkiler verirler.

Biri tarafından eleştirildiklerinde, konu üzerine düşünmek yerine, eleştiri yapanı defterden silme eğilimde olurlar.

Şimdi. Bu yazı bazı kadınları eleştirmek için yazılıyor.

Geçen gün Ayşe Özyılmazel, sevgilisinin kendisini bir erkekle aldattığını yazdı.
Amorf toplumda tepkiler hemen üçe ayrıldı.

Bir grup “Hangi sevgili acaba?” sorusunun ardından gitti.

Bir grup “Kadınla mı aldatılmak daha kötü, erkekle mi?” sorusunun ardına düştü.

Bir grup “Ne ayıp, insan hiç bunu söyler mi, böyle söyler mi?” sorularıyla sahte ahlak polisliği yaptı.

Bir dakika! Biz eskiden biri böyle bir itirafta bulununca “Ah canım, çok üzülmüşsündür…” ya da “Ağır olmuş…” diye teselli etmez miydik?

Yukarıdaki soruların yanıtı beni ilgilendirmiyor.

Beni Sevgili Ayşe’nin aldatıldığını öğrenmesiyle ilgili söylediği bir ayrıntı ilgilendiriyor. Diyor ki “Bir gece bu ortadan kaybolunca, ertesi gün cep telefonuna baktım ve mesajlarını yakaladım.”

İşte bunu anlamak zor. Ayşe gibi zeki bir kadın! Aldatıldığını anlamak için cep mesajına bakmak zorunda kalsın!

Bir kadın. Ortalama zekadaki herhangi bir kadın. Aynı evi, aynı yatak odasını paylaştığı bir adamın kendisini aldattığını hemen anlar.

Önce, “yanlış mı anladım” diyebilir. Sonra, “yok canım bana yapmaz” diyerek oyalanabilir. Bu geçiştirmelerin pençesinden kurtulduğu anda aldatılan kadın aldatıldığını anlar.

Adamın duruşu. Tavrı. Bakışlarındaki farklılık. Giysisindeki bir ayrıntı. Giyme şekli. Sözcükleri dizişi. Kokusu. “Ben yaptım” diye bağırır çünkü.

Özellikle bu sonuncusu güdüseldir. Bir kadın araya giren başka bir kokuyu mutlaka hisseder. Yabancı kokuyu çıkaracak bir sabun, parfüm üretilmedi henüz.

Ortalama her kadın bir adamı okuma konusunda adeta doktora derecesine sahiptir. Eğitim düzeyinden bağlantısız olarak hem de.

Ortalama bir insanın beyni aynı anda bir tek şeye yoğunlaşabilir. Aldatmayı gizlemeye yoğunlaşan bir adam başka bir yerden açık verir.

Üstelik ortalama bir erkeğin aşk konusunda ilkokul 5 düzeyinde olduğu genel kabulünü düşünürseniz, erkek mutlaka açık verir.

Ayşe gibi bir kadın aldatıldığını anlamak için nasıl olur da cep mesajlarını görmek zorunda kalır? Demek ki hiç dikkatle bakmamış. Adamı o kadar da önemsememiş demek ki…

Diğer şık, aldatıldığını bilen kadının çaresizlikten kafasını kuma gömme hali Ayşe’ye hiç uymaz çünkü!

Nuran Yıldız/www.nuranyildiz.com