Gündem
27 Ağu 2010 08:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:34

ASİL NADİR 17 YIL SONRA DÖNDÜ!

Polly Peck şirketinin batmasının ardından 1993 yılında İngiltere'den KKTC'ye kaçan Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir, 17 yıl önce ayrıldığı İngiltere'ye döndü.

Polly Peck şirketinin batmasının ardından 1993 yılında İngiltere'den KKTC'ye kaçan Kıbrıslı Türk medya patronu Asil Nadir, 17 yıl önce ayrıldığı İngiltere'ye döndü.

Dün sabah Onur Hava Yolları'ndan kiralanan özel bir uçakla KKTC'den ayrılan Nadir'e, eşi Neriman Nur, avukatları, korumaları ve aralarında İngiliz gazetecilerin de olduğu bir grup medya çalışanı eşlik etti.

3 Eylül'de mahkeme önüne çıkacak olan Nadir, Londra'nın pahalı semtlerinden Mayfair'de aylığı 20 bin sterlinlik bir evde kalacağını söyledi

İngiltere "Old Bailey" Ağır Ceza Mahkemesi, Nadir'in İngiltere'de tutuksuz yargılanmak için yaptığı başvuruyu kabul etmişti. Nadir'in İngiltere'de bulunduğu süre içinde elektronik pranga takılarak izlenmesi bekleniyor.

Nadir, seyahatinden önce İngiliz Times gazetesine verdiği röportajda, "masum olduğunu bilmenin, kendisine güven verdiğini" söyledi. Nadir, "Gereksiz tutuklama tehdidi olmadan İngiltere'ye dönebilmek ve kendimi savunabilmek için bir şans verilmesi benim yıllardan beri üzerinde çabaladığım şeydi. Bunun sonunda gerçekleşecek olmasından dolayı çok mutluyum. Davanın hakça ve adil bir şekilde sonuçlanacağını umuyorum" dedi.

ETİKETLER
#asil nadir