Gündem
12 Oca 2013 10:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:37

ARINÇ'A SUİKASTI ÖZEL HARP PLANLADI! TARAF'TAN BOMBA İDDİA!

Taraf Gazetesi, Bülent Arınç ve CHP'li vekile suikast planlandığını iddia etti.

MİT’in Meclis’e gönderdiği raporda, Özel Harp Dairesi’nin AKP’yi devirmek amacıyla Bülent Arınç ve CHP’li bir vekilin de içinde olduğu bir dizi suikast planladığı ifade edildi.

Plana göre, 2007 yılında AKP’ye karşı kapatma davası açılması sağlanacak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kapatma davasının açılmasından sonra ev ve iş yerine yerleştirilecek dinleme cihazıyla Yargıtay savcısı hakkında konuşmaları ya da kapatma davasına ilişkin yorumları kaydedilecek, kaydedilen bu bilgiler internet ortamında paylaşılacak, paylaşıldıktan kısa süre sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı öldürülecekti.

Raporda, ülkede kaos ortamının yaratılması için Atatürkçü kimliği ile ön plana çıkan Türkan Saylan, Tuncay Özkan gibi isimlere yönelik suikast planları da yer alıyor. “Bir sağdan bir soldan” anlayışıyla hazırlanan harekât planında Bülent Arınç’ın ve ismi tutanağa geçmeyen CHP’li bir vekilin öldürülmesi hedefleniyor.

Bunların yanı sıra, Şırnak Güçlükonak’ta 11 köylünün öldürülmesi olayının Özel Harp tarafından yapıldığı, Hrant Dink cinayeti, Malatya’da Zirve Yayınevi baskını ve Trabzon’da Santa Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santaro’nun öldürülmesinin de harekât planı çerçevesinde yapıldığı bilgileri belirtildi.

Kaos planı için suikastler

MİT’in, Özel Harp raporunda, 2007 yılı öncesinde, Özel Harp Dairesi Muhabere Arama Kurtarma (MAK) yapılanması ve bu kapsamda yapılan planlar anlatıldı. Bu planlar arasındaki AKP hükümetini devirmek ve darbeye zemin hazırlamak için hazırlanan harekât planında şunlar yer alıyor:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı öldürülecek

2007 yılında AKP’ye yönelik kapatma davasının Özel Harp bünyesinde öncesinden planlandığı belirtilen raporda, davanın açılmasının akabinde, görevlendirilecek kişiler tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dinlenmesi çalışmalarına işaret ediliyor. Plana göre, Erdoğan’ın ev ve ofisine yerleştirilecek dinleme cihazları veya görüntülü kayıt sistemiyle partisinin kapatılmasına yönelik eleştirel ve sert sözleri, Yargıtay Savcısı hakkındaki düşünceleri kaydedilecek, bu kayıt daha sonra internet sitelerine servis edilecek ve kamuoyunun bu bilgileri duyması sağlanacaktı. Kayıtların düşmesinden bir müddet sonra da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın öldürülmesi olayı gerçekleştirilecekti.

Atatürkçülere karşı İmam Hatipliler kışkırtılacak

Planlara göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın öldürülmesinden sonra, tıpkı eski darbelerde olduğu gibi hedefler hem sağdan hem de soldan seçilecek, böylelikle ülkede kaos ortamı yaratılmış olacaktı.

Bu kapsamda Atatürkçü kimliği ile ön plana çıkan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Türkan Saylan ve Tuncay Özkan’a karşı imam hatip mezunu öğrenciler kışkırtılacak, bu öğrencilerin Saylan ve Özkan’ı kınayan yürüyüş ve eylemler yapması sağlanacak ve akabinde her ikisine de suikast düzenlenecekti.

Arzu Yıldız / Taraf