Gündem
01 Haz 2011 11:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:24

ARAŞTIRMA ŞİRKETLERİ MEDYAYI MESKEN TUTTU!

Genel seçimlere sayılı günler kala medya çıkan seçim haberleri zirve yaparken, araştırma şirketlerinin yapmış olduğu anketler en çok dikkat çeken konuların başında geliyor.

Medya Takip Ajansı Interpress’in iki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergi üzerine yaptığı araştırmada, Mayıs ayı içinde seçim konusunun yer aldığı haberlerin 60 bine yaklaştığı saptanırken, 20’ye yakın araştırma şirketinin yapmış olduğu seçim analiz haberleri de 10 bin sınırına dayandığı belirlendi. 

Kanallar 168 saati seçim anketlerinin yorumuna ayırdı 

Geçtiğimiz ay kanalların yayınladığı seçim programlarının sayısında da hızlı bir artış tespit edilirken, ekranda en çok araştırma şirketleri yetkilileri boy gösteriyor. Medya Takip Ajansı Interpress’in 40 kanalı tek tek incelediği aynı araştırmaya göre;  geçen otuz gün boyunca ekranda genel seçim sonuçlarının değerlendirildiği 143 programa, on beş araştırma şirketinden 30’a yakın üst düzey yetkililerinin konuk olarak katıldığı belirlendi. Araştırma şirketi yetkilileri katıldıkları programlarda yapılan kamuoyu anketlerinin detaylarını açıklarken, ekranda 168 saati aşan bir süre yer aldıkları tespit edildi. Yayınladığı programlar arasında seçim konusuna en çok yer ayıran kanalların başında ise, NTV, Habertürk ve CNN Türk geldiği görüldü.