Gündem
14 Nis 2024 22:28 Son Güncelleme: 14 Nis 2024 22:37

Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili flaş gelişme! Kepez Belediye Başkanı Kocagöz tutuklandı

Antalya’da önceki gün yaşanan teleferik kazasının nedenine ilişkin bilirkişi ön raporu tamamlandı. Rapora göre teleferik direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olduğu ve korozyona uğradığı belirlendi. Kazaya ilişkin soruşturma sürerken, görülen mahkemede Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklandı.

Antalya'da Tünektepe Teleferik Tesisleri'nde 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı kazayla ilgili soruşturmada, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de arasında olduğu 5 kişi tutuklandı.

Antalya'nın Merkez Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait ANET A.Ş. tarafından işletilen Tünektepe Teleferik Tesisleri'nde, 12 Nisan günü devrilen teleferik direğine kabinlerden birine çarpıp altını parçaladı. Metrelerce yükseklikten düşen 54 yaşındaki Memiş Gümüş yaşamını yitirdi, 2'si çocuk 7 kişi yaralandı.

Cumhuriyet gazetesinden Ece Güneş'in haberine göre, kazayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada dönemin ANET Genel Müdürü olan CHP Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün ifadesi alındıktan sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.

Kocagöz, 2019-2023 yılları arasında ANET'i yönetmiş, 31 Mart 2024 yerel seçiminde CHP'den Kepez Belediye Başkanı seçilmişti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Soruşturma kapsamında uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön rapor, müşteki ifadeleri ve beyanları ile şüpheli savunmaları birlikte değerlendirilmiş olup, gözaltına alınan teleferik hattını işleten firma ile teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın yetkilileri ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 14 şüpheliden 5’i tutuklanmış, 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1 kişi de serbest bırakılmıştır. Hepimizi üzen olayla ilgili adli soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülmektedir" dedi.