Gündem
14 Haz 2023 09:55 Son Güncelleme: 14 Haz 2023 09:55

Ankara’da dörtlü NATO toplantısı!

Türkiye, Finlandiya, İsveç ve NATO'nun oluşturduğu Ortak Daimi Mekanizma, dördüncü toplantısını bugün Ankara'da Beştepe'de gerçekleşecek.

Türkiye, Finlandiya, İsveç ve NATO'nun oluşturduğu Ortak Daimi Mekanizma, dördüncü toplantısını bugün Ankara'da Beştepe'de yapacak.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ev sahipliği yapacak.

Toplantıya, NATO heyeti başkanı olarak NATO Genel Sekreter Kabine Şefi Stian Jenssen, İsveç heyeti başkanı olarak İsveç Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Büyükelçi Jan Knutsson ve Finlandiya heyeti başkanı olarak da Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Daimi Devlet Sekreteri Jukka Salovaara katılacak.

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, ülkesinin Türkiye'nin talepleri çerçevesinde yürürlüğe soktuğu ceza yasası düzenlemelerinin iş birliğini kolaylaştıracağını söyledi.

Ortak Daimi Mekanizma, geçen yıl Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan Üçlü Muhtıra'daki unsurların uygulanıp uygulanmadığını gözetiyor.

Anlaşma İsveç ve Finlandiya'nın, Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası geçen yıl NATO'ya üyelik başvurusu yapmaları sonrası, Haziran 2022'de Madrid'deki NATO Zirvesi'nde imzalanmıştı.

ETİKETLER
#ankara #nato