Genel af bu kez hangi isim için gündemde?

AKP’yi ilgilendiren ne kader mahkumları, ne de onların yakınlarının bitip tükenmek bilmeyen genel af istekleri…

Siyaset kulisleri, iktidarın Cumhuriyet’in 100. Yılı’nı bahane ederek bir genel af çıkarmaya hazırlandığı iddialarıyla çalkalanıyor.

Konuyu ilk olarak Eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan gündeme getirdi. Doğan, Medya Radar’da da yayınlanan habere göre tarih vererek, “TBMM bu düzenlemeyi Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına gireceği tarih olan 29 Ekim 2023’de yürürlüğe koyacak” dedi.  Bu konudaki çalışmaların sürdürüldüğünü de iddia etti.

Doğan'ın iddiası hakkında konuşan AKP’li Galip Ensarioğlu ise, “Genel değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir” ifadelerini kullandı.

Şimdi gelelim böyle bir af çalışmasına neden ihtiyaç duyulduğuna:

Biliyorsunuz; iktidar partisiyle organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in arası uzunca bir süredir açık.

Peker özellikle iki yıl önce yayınladığı birbirinden vahim iddialarla dolu videolarında başta dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere iktidarın üst düzey isimlerini hedef almıştı. İktidarın “en tepesi” hakkında da son derece ilginç bilgilere sahip olduğunu belirten Sedat Peker, üstü kapalı olarak da olsa defalarca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tehdit etmişti.

Bu gelişmelerden sonra önce kendisine yönelik bir suikast girişimi ortaya çıkarılmış, sonra da yaşadığı Birleşik Arap Emirlikleri’nin yetkilileri tarafından “açıklama yasağı” konmuştu.

“Seçimlerden iki ay önce Türkiye’yi sarsacak gerçekleri açıklayacağım” diyen Sedat Peker bu gelişmelerden sonra derin bir sessizliğe bürünmüştü.

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre daha önce MHP lideri Devlet Bahçeli’nin zorlamasıyla “İnfaz İndirimi Yasası” adı altında bir başka suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı için “af” çıkaran iktidar, şimdi de Sedat Peker’le anlaştı ve onun “susturulması”, yani barışın sağlanması için yeni bir af yasasını gündeme getirdi.

Bu iddiaya göre AKP’yi ilgilendiren ne kader mahkumları, ne de onların yakınlarının bitip tükenmek bilmeyen genel af istekleri…

İktidar böyle bir çalışmayı gündeme aldı çünkü yerel seçimlerden önce artık Sedat Peker’i tehdit olmaktan çıkarıp yeniden yanına çekmek istiyor.

Erdoğan’ın, önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da sırf bu düzenlemeyi sessiz sedasız yapabilmek için yeniden aynı göreve atamadığı ve milletvekili olması için ikna ettiği konuşuluyor.

Dedim ya… Bunlar kulislerde konuşulanlar. Ne kadar doğru ya da yanlış olduklarını birkaç ay içinde göreceğiz!