Gündem
17 Haz 2014 17:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:19

Andy Warhol’un yıldızı veda etti!

Ultra Violet lakaplı Fransız asıllı Amerikalı sanatçı, yazar ve oyuncu Isabelle Collin Dufresne, 78 yaşında hayatını kaybetti

Andy Warhol’un meşhur stüdyosu Factory’deki yıldız sanatçılardan biri olan Dufresne’in, kanser hastalığından dolayı yaşamını yitirdiği kaydedildi. Uyuşturucu ve seks partileriyle dolu hayat tarzından ötürü 1973’te de ölüm tehlikesi geçiren sanatçı, 80’lerin sonuna doğru hayatına çeki düzen vermek istemiş ve Mormon Kilisesi’ne üye olmuştu.

SANATTAN HİÇ KOPMADI

Hayatının son demine kadar sanatla uğraşmaya devam eden Dufresne, Londra’daki Dillon Galeri’de Ultra Violet: The Studio Recreated adlı son sergisini birkaç ay önce açmıştı. Sergide, sanatçıya ait resimler, heykeller, baskılar, filmler ve neon çalışmalar yer alıyordu. Sergi, sanatçı hayatını kaybetmeden üç hafta önce ziyarete kapanmıştı. Dufresne, 2009’da verdiği bir mülakatta, “İtiraf etmem gerekirse takdir edilecek bir tekniğim yok. Ancak sonsuz bir hayal gücüm var” demişti. Aralarında Michel Auder’in yönettiği ve Viva’nın başrolde oynadığı Cleopatra gibi pek çok filmde rol alan Dufresne, iki kız kardeşiyle birlikte yaşıyordu.