Televizyon
02 Mayıs 2012 22:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:36

ANDIÇ'I YAYINLAMAMAK İÇİN GAZETEYİ TERK EDEN GENEL YAYIN YÖNETMENİ KİM?

28 Şubat'ta ölümden dönen insan hakları savunucusu Akın Birdal, ünlü bir yayın yönetmeninin andıç itirafını Habertürk'te paylaştı...

Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter’e konuk olan Akın Birdal, 28 Şubat sürecine yönelik yorumları yanında dönemin medyasına dönük çarpıcı açıklamalar yaptı.

Daha, önce 28 Şubat’ta uğradığı suikast nedeniyle Hürriyet ve Sabah’ın yayın yönetmenlerinden hala bir özür gelmediğinden yakınan Birdal, neden böyle bir beklentisi olduğunu anlattı.

NEZAKET VE İNSANİ BİR TUTUM BEKLERDİM

Balçiçek İlter: Andıçı yayınlayan gazete yöneticilerinden, Ertuğrul Özkök ve Zafer Mutlu’nun sizden hala özür dilemediklerini açıklamıştınız. Sizin için kıymetli mi o özür?

Akın Birdal: İnsani olarak nezaketen yapılabilirdi. ’Biz sizin azmettiriciniz olduk, tetikçilik yaptık, bağışlayın. Çünkü erol Azkasnak bu andıcı getirdi ve yayınlayın dedi...’ Korku beladır, korkuda korkarak bunları bitiremeyiz. Korkuyu bitirmek aydın olmaktır.

"ANDIÇ’IN YOLLANDIĞINI DUYUNCA HEMEN GAZETEDEN ÇIKTIM"

Birdal, Özkök ve Mutlu’dan özür alamasa da bir başka yayın yönetmeninden hayli ilginç bir itiraf aldığını kaydetti. Turkish Daily News’in yayın yönetmeni İlnur Çevik’in andıçla ilgili kendisine söylediklerini paylaşan Birdal, Balçiçek İlter’i de çok şaşırttı.

Akın Birdal: Bir yayın yönetmeni bana şunu söyledi. ’ Akın Bey andıç belgesi o iki gazete yayınlandıktan sonra bize de gelecekti. Ben andıçın bize gelmek üzere yollandığını haber aldıktan sonra gazeteyi terk ettim’ dedi.

Balçiçek İlter: Kimdir acaba isim verebilir misiniz?

Akın Birdal: Tabii biliniyor zaten, Turkish Daily News’in yayın yönetmeni İlnur Çevik söyledi bunu bana. Duyar duymaz terk etmiş... Eğer kendisi gazetedeyken andıç gelseydi yayınlamak zorunda olduğunu söyledi.