Gündem
14 Şub 2024 22:10 Son Güncelleme: 14 Şub 2024 22:25

Anagold'un Türk ortağı Çalık Holding'den açıklama! "Operasyonel bir sorumluluğumuz..."

Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold’a ait madende pasa dağının çökmesiyle meydana gelen ve 9 işçinin göçük altında kaldığı facianın üzerinden bir gün geçti. Göçük altında kalan işçilere henüz ulaşılamazken, Kanada-ABD ortaklığındaki Anagold Madenciliğin Türk ortağı Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Başdanışmanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Akil "Operasyonel bir sorumluluğumuz yok. Sadece finansal yatırımcıyız" dedi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold’a ait madende pasa dağının çökmesiyle meydana gelen ve 9 işçinin göçük altında kaldığı facianın üzerinden bir gün geçti. Göçük altında kalan işçilere henüz ulaşılamazken, Kanada-ABD ortaklığındaki Anagold Madenciliğin Türk ortağı Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Başdanışmanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Akil konuştu.

Halk Tv'nin haberine göre; Hakkı Akil, "Bu madende bizim operasyonel bir sorumluluğumuz yok. Sadece finanansal yatırımcıyız. Şöyle düşünün X bankasından bir hisse alıyorsunuz. Bankada yaşanan herhangi bir şey sizi ilgilendirmez. Finansal olarak ortağız o kadar." ifadelerini kullandı.