Gündem
17 Ağu 2013 12:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

ANADOLU AJANSI'NDA YENİDEN YAPILANMA; KİM HANGİ GÖREVE GETİRİLDİ?

Anadolu Ajansındaki yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında bazı görev değişiklikleri yapıldı.

Türkiye Haberleri ile Uluslararası Haberler Yayın Yönetmenlikleri görevlerini yürüten Ömer Ekşi, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Yayın Yönetmenliği'ne, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, Haber Akademisi Koordinatörlüğüne atandı.

İç Haberler Editörü Ertuğrul Cingil, Türkiye Haberleri Yayın Yönetmenliği'ne, İç Haberler Editör Yardımcısı Hasan Öymez, İç Haberler Editörlüğüne, Türkiye Dış Haberler Editör Yardımcısı Ogün Duru da Türkiye Dış Haberler Editörlüğüne getirilidi.

Ömer Ekşi

Kilis'te doğan Ömer Ekşi, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü bitirdi. Öğrencilik döneminden itibaren gazete ve dergilerde çalışmaya başladı, çeşitli yayın organlarında temsilci, yazar, yazı işleri müdürü ve yayın yönetmeni olarak görev aldı.

Ekşi, birçok sivil toplum kuruluşunda aktif roller üstlendi, özellikle hukuk, insan hakları, siyaset felsefesi ve uygulamaları üzerine çalışmalar yaptı. Medya ve tanıtım alanında faaliyet yürüten özel bir işletme kuran ve yöneten Ekşi, TBMM'de danışmanlık ve yayın editörlüğü görevlerinde bulundu. Çeşitli bakanlıklarda ve kamu kuruluşlarında iletişim danışmanlığı ve metin yazarlığı görevlerini yürüten Ekşi, 2011'de göreve başladığı Anadolu Ajansında Türkiye Haberleri Yayın Yönetmenliği ile Uluslararası Haberler Yayın Yönetmenliği görevlerini sürdürdü.

Ekşi, evli ve iki çocuk babası.

Ahmet Tek

Karaman'da 1955'te doğan Ahmet Tek, 1979'da Ekonomi Fakültesi'nden mezun oldu. Mesleğe Hürriyet gazetesinde başlayan Tek, Hürriyet Haber Ajansı Ankara Sorumlusu olarak da görev yaptı.

1997'den itibaren Anadolu Ajansında Yurt Haberler Müdürü ve Genel Müdür Yardımcılığı  görevlerini yürüten Tek, evli ve 4 çocuk babası.

Ertuğrul Cingil

Nevşehir'de 1975'te doğan Ertuğrul Cingil, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü bitirdi. Ankara'da televizyon ve gazetelerde muhabirlik yapan Cingil, Sağlık-İş Sendikasında genel başkan basın danışmanlığı, milletvekili ve bakan danışmanlığı görevlerinde de bulundu. TBMM Başkanlığında iletişim şefliği, metin yazarlığı yapan, ulusal ve uluslararası çeşitli proje ve etkinliklerde yer alan Cingil, 2011'de Genel Müdür Danışmanı olarak başladığı Anadolu Ajansında İç Haberler Editörlüğü görevini de yürüttü.

Cingil, evli ve iki çocuk babasıdır.

Hasan Öymez

Ankara'da doğan Hasan Öymez, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede gazetecilik alanında master yaptı. Basın sektörüne öğrencilik yıllarında giren Öymez, değişik gazetelerde Parlamento ve Başbakanlık muhabirliği yaptı.

 Anadolu Ajansında 2011'den beri çalışan Öymez, Başmuhabirlk ve İç Haberler Editör Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Öymez, evli ve iki çocuk babası.

Ogün Duru

Karadeniz Ereğli'de 1977'de doğan Ogün Duru, ortaöğrenimini Antalya Anadolu Lisesi'nde, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde gördü. Yüksek lisans çalışmasını, Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Programı'nda Irak Kürt hareketinin bölge ve bölge dışı aktörlerle ilişkileri üzerine yaptı. Avrupa Birliği kurumları ve politikaları üzerine uzmanlık eğitimleri alan Duru, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Programı'nda doktora çalışmasına devam etmektedir. 

1996'da gazeteciliğe başlayan Duru, 2000-2004'te Hizmet-İş Sendikasında uluslararası ilişkiler uzmanı ve genel başkan danışmanlığı yaptı. Avrasya Stratejik Araştırmalar ve Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezlerinde editörlük ve yönetici editörlük görevlerinde bulunan Duru, Nisan 2012'den beri Anadolu Ajansı Dış Haberler Editörlüğünde çalışıyor.

Ogün Duru, evli ve iki çocuk babası.