VAROL ERSOY

varol.ersoy@medyaradar.com
TÜM YAZILARI
Gazeteciliğe Kars kazı kadar sahip çıktın mı? 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'e yürümek isteyen gruba müdahale ederken bir polisin "Basını süpürün" talimatına canlı yayında ateş püsküren Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, "Toz muyuz biz! Sen kimi süpürüyorsun" tepkisini göstermişti. Medyaradar yazarı Varol Ersoy, Zeyrek'in bu tepkisini köşesine taşıyarak çarpıcı sorular yöneltti.
Yeniçağ’daki kardeş kavgasının detayları! Medyaradar yazarı Varol Ersoy, İYİ Parti Eski Milletvekili ve Yeniçağ Gazetesi’nin sahibi Ahmet Çelik'in İstanbul Bahçelievler’deki ofisinde tartıştığı kardeşi Kemal Çelik tarafından bıçaklanarak ağır yaralandığı olayın detaylarını kaleme aldı. Mehmet Ali Yılmaz’ı bir de benden okuyun! Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, 78 yaşında hayatını kaybetti. Cansız bedeni, evine gelen kızı tarafından bulundu. Medyaradar yazarı Varol Ersoy, Yılmaz'ın 'silinen özgeçmişini' kaleme aldı.
Dinci medya Türkcell’in reklamına 'Hayır' diyemedi Aşırı dinci yayın politikasıyla Cumhuriyet’in tüm değerlerine, özellikle de laiklik ilkesine karşı çıkan bu gazete, milli bayramlarımızı yok saymayı, kutlamamayı gelenek haline getirdi. Çanlar artık yandaş medya için çalıyor! Kastamonu’nun CHP’li Belediye Başkanı Hasan Baltacı , üç gazetenin aboneliklerini iptal etti. Yiğit Bulut, sahi sen hangi gizli servistensin? Medyaradar yazarı Varol Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “bir milli güvenlik sorunu” olduğunu iddia eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut'u yaylım ateşine tuttu. TGC yönetimine 'Bayram Gazetesi' çağrısı Tam 49 yıl süren Bayram Gazetesi macerasının yeniden başlatılması çok da olanaksız değil… Lütfen bu konuda bir adım atın Kime karşı neyi kanıtladınız Ali Bey? Galatasaray ile Fenerbahçe, 2023 Turkcell Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılı ekip, 1. dakikada Mauro Icardi’nin golüyle 1-0 öne geçti. Golün santrası dahi yapılmadan Fenerbahçeli oyuncular Başkan Ali Koç'un talimatıyla sahadan çekildi. Medyaradar yazarı Varol Ersoy, Türk futbol tarihine 'kara bir leke' olarak geçen bu olayı ele aldı. Ali Bey, ‘en sevilmeyenler’ arasına giriyorsunuz… Türk halkı bugüne kadar Koç ailesini hep sevdi. Sempati gösterdi. Ama haberiniz olsun ki; sizin Fenerbahçe aşkınız yüzünden bu sevgi, antipatiye dönüşüyor. Ahmet Hakan’a açık çağrı: O vatandaş kim? AK Parti’nin 2024 yerel seçiminde büyük bir oy kaybı yaşaması ile ilgili Ahmet Hakan’ın yaptığı yorum gündem oldu. Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yaşanan oy kaybı ile ilgili savunmak adına "Vatandaş 'Bu seçim yerel seçim, Erdoğan'la ilgili bir durum yok' diyor" ifadelerini kullandı. Medyaradar yazarı Varol Ersoy, Hakan'a o vatandaşı sordu, "Beni de tanıştır" dedi. Seçim röportajında tarife “milyon liralar”a ulaştı Haber namustur, satılamaz… Namusunu satana nasıl “hayat kadını” deniliyorsa, haberini satana da “hayat gazetecisi” denmesi gerekir! Sadece seçimlerde akla gelen siyasi vidanjörlük! Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'nın İstanbul büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili kullandığı ifadeler gündem yarattı. Medyaradar yazarı Varol Ersoy, bu tartışma üzerinden seçimlerde patlak veren 'siyasi vidanjörlük' olayını eleştirdi. Koç’un “Alt lige ineriz” tehdidi “tiyatro..." Fenerbahçe yönetimine yakın kaynaklardan edindiğim bilgiye göre, Ali Koç’un bu konudaki tüm söylemleri bir “taktik hamle…” FETÖ’nün medya ayağı da korunuyor! Her ne kadar Zaman Gazetesi, Samanyolu TV ve Bugün Gazetesi yöneticileriyle yazarları hakkında davalar açıldıysa ve bir bölümü cezaya çarptırıldıysa da; bazı FETÖ dostlarına hiç dokunulmadı. Yeniçağ’daki kardeş kavgasına “otosansür” skandalı Medyaradar yazarı Varol Ersoy, Yeniçağ'ın sahibi ve İYİ Parti eski milletvekili Ahmet Çelik'in kardeşi tarafından bıçaklanmasınıncardından medyadaki sessizliğe dikkat çekerek, "Medya patronu kardeşlerin kavgasını halktan gizlemek “etik” mi?" sorusunu yöneltti.