Ayşenur Arslan’ı harcadı mı, kurtardı mı? Cafer Mahiroğlu korkak mı, dahi mi?

Medyaradar yazarı Varol Ersoy, Halk TV sahibi Cafer Mahiroğlu'nun Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin sözleri sonrası hakkında soruşturma açılan gazeteci Ayşenur Arslan hakkında attığı adımları mercek altına alarak sordu: Cafer Mahiroğlu korkak mı dahi mi? Ayşenur Arslan'ı kurtardı mı harcadı mı?

VAROL ERSOY varol.ersoy@medyaradar.com

Medya Mahallesi’nin gözükara ablası Ayşenur Arslan’ın başına gelenleri biliyorsunuz:
2 Ekim Pazartesi günü yayınlanan programında, bir gün önce Ankara’da İçişleri Bakanlığı’nın önünde meydana gelen saldırıyla ilgili bazı yorumlarda bulundu.
Saldırıyı yapanların ve yaptıranların “karanlık güçler” olduğunu ima etti.
Gerek program sonrasında, gerekse ilerleyen saatlerde kimse bu sözleri nedeniyle öküzün altında buzağı aramadı.
Ama ne olduysa, aynı günün gecesinde şimdiki adıyla “x”, eski adıyla Twitter’da büyük bir linç kampanyası başlatıldı. Bunu yapanlar, Arslan’ın sözlerinin büyük bir kısmını budayarak hazırladıkları bir videonun altına akla hayale gelmez sözler yazdı.
“Aynı anda ve tek bir merkezden talimat almış gibi” harekete geçen bu troller, Ayşenur Arslan’ı “terör eylemini ve örgütünü övmek”le suçluyor ve “kellesini” istiyordu.
Gece boyunca süren bu kampanya sonuç verdi ve Terörle Mücadele ekipleri, 3 Ekim Salı sabahı ablamızın evini “ziyaret” etti.
Daha polisin neden Ayşenur Arslan’ın evine gittiğini öğrenememiştik ki, Halk TV patronu Cafer Mahiroğlu X’te şu mesajı paylaştı:
***
“Halk TV olarak ülkemize demokrasinin yerleşmesi için çok sesliliğe büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar birçok bedel ödeyerek, her türlü cezaya ve baskıya rağmen farklı sesleri ve muhalif duruşları ekranımızda yansıtmaktan geri adım atmadık, atmayacağız da. Halk TV ülkemizde demokrasinin gelişmesi için vazgeçilmez bir nefes borusudur. Bu konuda tek kırmızı çizgimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüdür. Halk TV, güvenlik güçlerimizin bu kapsamda yürüttüğü terörle mücadelenin kayıtsız şartsız yanındadır. Dün yayınlanan Medya Mahallesi programında canlı yayında edilen talihsiz sözler, aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV’nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz.”

“Hiç bir şeyden çekmedi dünyada
Nasırdan çektiği kadar.
Hatta çirkin yaratıldığından bile
O kadar müteessir değildi.
Ayakkabısı vurmadığı zamanlarda
Anmazdı ama Allah'ın adını
Günahkar da sayılmazdı

Yazık oldu Süleyman Efendi'ye...”

Tüm yazılarını göster