Gündem
26 Eyl 2012 11:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:11

ALTIN KOZA HABERLERİ MEDYADA ZİRVE YAPTI

Bu yıl 19.'su düzenlenen Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini bulurken, jürinin yaptığı film seçimlerinin yankıları haberlerde yer almaya devam ediyor.

Medya Takip Ajansı Interpress’in yazılı ve görsel medyada çıkan haberleri incelediği araştırmaya göre, bu yıl Altın Koza Film Festivali geçtiğimiz senelere göre yayınlanan toplam 1.528 adetle en çok haberde yer alarak zirve yapmış durumda. Geçtiğimiz senelerde medyada yayınlanan haberlerin toplam sayısı 950’ye ancak ulaşabilmişti.

Interpress’in aynı araştırmasında ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile dergide, Adana Altın Koza Film Festivali’nin yapıldığı 17 – 23 Eylül tarihleri arasında toplam 1.142 adet haber ve köşe yazısı yayınlandığı ortaya çıktı. Festival süresince ulusal ve bölgesel yayın yapan altmıştan fazla kanalın, haber kuşaklarında toplam 386 kez Altın Koza’dan bahsettikleri de görüldü. Kanallar geçtiğimiz yıllarda ise Adana Altın Koza Film Festivali’nden yayınlanan haberlerde 200 dolaylarında bahsetmişler.