Dünya
27 Mar 2024 11:28 Son Güncelleme: 27 Mar 2024 11:29

Almanya'daki Türk Başkonsolosluğu'na saldırı! Büyükelçi ile görüşme yapıldı…

Almanya'da Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğuna saldırı düzenlendi. Saldırının PKK destekçileri tarafından yapıldığı bildirildi.

Almanya'da Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu binasına saldırı düzenlendi. Saldırının, PKK destekçileri tarafından yapıldığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, gece Hannover'de PKK'ye destek yürüyüşü düzenlendi ve oradan ayrılan 12 PKK destekçisi Hannover Başkonsolosluğuna gelerek sert cisimlerle binanın camlarını kırmaya çalıştı.

Saldırganlar, Başkonsolosluğun ana giriş bölümündeki camı çatlattıktan sonra bölgeden ayrıldılar.

BAŞKONSOLOS ÖZGE GÜL KAYA'DAN 'GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINSIN' TALEBİ

Hannover Başkonsolosu Özge Gül Kaya'nın saldırı sonrası Alman makamlarından hem Başkonsolosluk hem de Türk sivil toplum kuruluşlarına ait mekanlarda güvenlik önlemlerinin artırılmasını istediği öğrenildi.

ANKARA'DAN TEPKİ

Hannover'de Türk Başkonsolosluğu'na PKK destekçilerinin saldırısıyla ilgili Almanya'nın Ankara Büyükelçisi ile görüşme gerçekleştirildi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Hannover'de Türkiye Başkonsolosluğu'nun giriş kapısına yapılan saldırıyla ilgili dün gece yarısı Hannover'de yerel makamlarla ve bu sabah da Ankara'da Alman Büyükelçi ile görüşmeler yapıldı.