Gündem
05 Mayıs 2013 12:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:09

ALMANYA'DAKİ NEO-NAZİ CİNAYETLERİ BELGESEL OLDU!

Almanya'da 2000-2006 yılları arasında 8 Türk'ü Neo-Nazi cinayetlerini konu alan Multikulti Haberler belgeseli TRT'de izlenebilecek.

Almanya'da 2000-2006 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresi davası yarın başlıyor. Uluslararası medya kuruluşlarının "tarihin en büyük Neo-Nazi davası" olarak tanımladığı davanın tüm dünyada ilgiyle takip edilmesi bekleniyor. Almanya’nın Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde görülecek olan davayı Türkiye'den de 6 basın kuruluşu izleyebilecek. NSU'nun 17 Nisan'da gerçekleştirilen ilk davasına Türk basın mensuplarının alınmaması büyük tartışma yaratmıştı. Alman basını bu konudaki tepkilere haber bültenlerinde geniş yer ayırmıştı.

Türkiyeli göçmenler Alman medyasında nasıl algılanıyor, manşetlere nasıl yansıyor, göçmenlerle ilgili önyargılarda Alman medyası nasıl rol alıyor, Türkiye kökenli gazeteciler Alman medyasında çalışırken ne tür sıkıntılarla karşılaşıyor? İlk 'işçi göçü' anlaşmasının 50'nci yılı anısına bir dörtleme olarak hazırlanan 'Almanya'da Yarım Asır' serisinin ikinci filmi Multikulti Haberler'de bütün bu sorulara yanıt aranıyor. Sekiz yıldır Avrupa Konseyi, Avrupa Yayın Birliği ve Güneydoğu Avrupa Yayın Birliği'nde göçmenlik üzerine çeşitli çalışmalar yürüten prodüktör-yönetmen Semra Güzel Korver'in son filmi Multikulti Haberler, 07 Mayıs Salı günü, saat 12.00'de ve 22.00'de TRT Belgesel ekranlarında olacak.