Gündem
26 Haz 2009 15:19 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:47

ALİ KIRCA VE EKİBİ FENA ÇUVALLADI!.. YANLIŞ GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARMIŞLAR!...

Çukurca'daki mayınlarla ilgil tatbikat bile yapmışlardı! Hepsi oyun muydu?

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde geçen Mayıs ayında yaşanan patlamada 6 askerin ölmesi, 8'inin de yaralanmasının perde arkası aralandı.

İnternete düşen bir ses kaydında, Hakkari Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya ile Çukurca Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es arasındaki telefon konuşmasında, askerlerin ölümüne neden olan mayınların askerler tarafından döşendiği ortaya çıktı.

27 Mayıs tarihinde meydana gelen olayın ardından Türk medyası "bu hain saldırının" hesabının nasıl sorulacağı yönünde haberler yaparken, Çukurca'ya gelen "araştırmacı ve atak" İstanbul muhabirleri de "kimsenin bilmediği ayrıntıları" ortaya çıkartıp, PKK tarafından son teknoloji kullanılarak döşenen "sıralı mayınları" konserve kutularıyla tatbikat yaptırarak izleyicilere anlatmıştı.

ALİ KIRCA'NIN 'SIRALI MAYINLARI'

Patlamanın ardından 28 yada 29 Mayıs akşamı Ali Kırca yönetimindeki Show TV Çukurca'ya muhabir ve kameramanlarını göndermiş, diğer basının ulaşamadığı "çok özel" haber yapmıştı.

Ali Kırca'nın "muhabirimizin patlamanın ardından ortaya çıkardığı gerçekler" diyerek anons ettiği haberde, Barış adlı muhabir canlı yayına bağlanmış ve döşenen mayınların PKK'nin son teknoloji ürünü "sıralı mayınları" olduğunu açıklamıştı.

'TEKNOLOJİ HARİKASI' MAYINLAR EKRANDA

Araştırmacı ve acar muhabir, askerlerin operasyon bölgesinde metrelerce aralıklarla yürüdüğünü belirterek 6 askerin nasıl öldüğüne açıklık getirmişti. Muhabir, elindeki boş konserve kutularını araziye dizip aralarına ip germiş, PKK'nin son teknoloji "sıralı mayınların" tatbikatını yapmış ve askerlerin yürüyüş halinde mayınlara basmalarına rağmen patlamadığını, en son askerin geçişi sırasında patlayan "teknoloji harikası" mayınları anlatmıştı.