Gündem
23 Eyl 2010 11:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:38

ALİ KIRCA BİR GÜN ALZHEIMER OLURSA!

Spor, medya ve sanat dünyasının ünlü isimleri, 'Bir gün Alzheimer olursam' diyerek geleceğe mektup yazdı.

Spor, medya ve sanat dünyasının ünlü isimleri, ’Bir gün Alzheimer olursam’ diyerek geleceğe mektup yazdı. Ölmekten değil de sevdiklerini unutmaktan korkan isimlerin mektupları, okuyanları gözyaşlarına boğuyor
Türkiye Alzheimer Derneği, ünlülere "Bir gün Alzheimer olursanız ne yaparsınız?" diye sordu.

Dernek Başkanı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Prof. Dr. Murat Emre, Novartis firmasının işbirliğiyle yürüttükleri "Bir Gün Alzheimer Olursam" adlı projede, ünlü isimlerin hastalıkla ilgili kaleme aldığı mektupların bir kitapta toplandığını ve ücretsiz dağıtılacağını söyledi.

Akşam gazetesinden Türkan Yılmazer’in haberine göre Ali Kırca, Ali Poyrazoğlu, Altan Erkekli, Armağan Çağlayan, Berna Laçin, Burhan Şeşen, Erdoğan Aktaş, Feyyaz Uçar, Haşmet Babaoğlu, Hüsnü Arkan, Güldem Berkman, Kenan Işık, Tümer Metin geleceğe yazdıkları mektuplarda ölmekten, kanser ya da kalp gibi kronik bir hastalığa sahip olmaktan değil, sevdiklerini unutmaktan korktuklarını anlattı.

ALİ KIRCA’DAN ANNESİNE

Show TV’nin anchormani Ali Kırca, 4 yıl önce Alzheimer hastalığı sebebiyle kaybettiği annesi Müşerref Kırca’ya proje kapsamında yazdığı yazıda şöyle seslendi: "Yarın sana geleceğim... Beyaz tülbentini indirip pamuk saçlarını okşarken soracağım: Hatırlıyor musun? Hatırla ne olur... Biliyorum bütün görüntüler silinip gitti ama o günü hatırla...Bir tek sen söyleyebilirdin bir tek sen...Kalabalıkları kaale almadan, kendi yüreğimin sesini dinlememi bir tek sen söyleyebilirdin bana. Bir tek sen... Gözlerim gülerken içimin ağladığını bir tek sen görebilirdin. Gördün de... Bir tek sen... Sen benim annemsin, hatırlıyor musun?"