Gündem
22 Tem 2014 18:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:29

Ali Fuat Yılmazer gözaltına alındı

Ergenekon ve Balyoz operasyonlarında önemli görevler yürüten İstanbul eski İstihbarat Şubesi Müdürü Ali Fuat Yılmazer, bugün 22 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlar kapsamında gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nün İstihbarat eski Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in evindeki aramalar 12 saat sonra sona erdi. Yılmazer gözaltına alınarak polis aracıyla Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
ılmazer'in Sarıyer Zekeriyaköy'deki evine sabah saatlerinde gelen polis ekipleri saat 17.30'a kadar aramalarını sürdürdü. Yaklaşık 12 saat süren aramanın ardından polis ekipleri Yılmazer'i gözaltına aldı.

Sabah saatlerinde Ali Fuat Yılmazer'in Zekeriyaköy'deki evine giren polis ekipleri, saat 17.30'da İstanbul'un eski İstihbarat Şube Müdürü'yle birlikte evden çıktı. Gözaltına alınan Yılmazer'ın bindirildiği polis otomobili Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü.

AVUKATI: SOYUT İTHAMLARLA SUÇLANIYOR
Ali Fuat Yılmazer'in avukatı Hüseyin Ataol müvekkilinin mahkeme tarafından, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, casusluk gibi bir sürü soyut ithamlarla suçlandığını belirtti. Soruşturmaları gerçekleştiren Sulh Ceza Hakimliklerini de eleştiren Ataol “Bu yeni kurulan Sulh Ceza Hakimliklerinin arama ve el koyma kararı var. Cuma günü açıldı pazartesi günü arkadaşlar yürütmenin emrinde kararları vermeye başladılar. Bu tamamen siyasete angaje olmuş bir yargı sistemine dönüştü maalesef.” dedi. daha somut delilleri kendilerinin de görmediğini söyleyen Ataol “Bizim bu dosyadan bilgimiz vardı ama savcı ısrarla yazılı talep etmiş olmamıza rağmen savcı bizden dosyayı gizledi vermedi. Bu konuda da baştan itibaren usule aykırı bir işlem var. Başından itibaren nereden tutsanız elinizde kalacak bir soruşturma bunların tamamen bir algı oluşturma işçin yapıldığını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.