Magazin
10 Mar 2023 11:52 Son Güncelleme: 10 Mar 2023 11:55

Alec Baldwin’in avukatından şoke eden iddia: “Silah imha edildi”

İki yıl önce Hollywood'da yaşanan şoke eden olayın davası devam ediyor. Ekim 2021'de Rust filminin çekimleri sırasında Alec Baldwin'in silahından çıkan kurşun görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olmuştu.

Film endüstrisini yasa boğan olayın yankıları hâlâ devam ederken Alec Baldwin’in avukatından ilginç bir iddia geldi. Avukat Alex Spiro, oyuncunun Rust filminin setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’i öldürürken kullandığı silahın New Mexico eyalet hükümeti tarafından imha edildiğini iddia etti.

Spiro, YouTube’da yayınlanan duruşma sırasında, “Sanırım mahkemeye, bu davanın büyük bir konusu olan ateşli silahın devlet tarafından imha edildiğini söylemeliyim. Yani bu belli ki bir sorun” dedi.

Ancak New Mexico Birinci Adli Bölge Savcılığı’ndan Heather Brewer iddiayı yalanladı. Brewer yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Halyna Hutchins’i öldüren silah eyalet tarafından imha edilmedi” dedi. Silah delil olarak duruyor ve savunmanın incelemesi için hazır. Savunmanın bugünkü duruşmada silahın devlet tarafından imha edildiğine dair beklenmedik açıklaması, FBI’ın Temmuz 2022 ateşli silah testi raporunda yer alan ve FBI’ın işlevsellik testi sırasında silahın iç bileşenlerine zarar verildiğini söyleyen bir açıklamaya gönderme olabilir. Ancak, silah hâlâ var ve delil olarak kullanılabilir.”

Duruşmada Spiro, ateşli silahtan geriye kalanlara bir göz atabilmek istediğini de sözlerine ekledi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Ekim 2021’de New Mexico yakınlarındaki Bonanza Creek Çiftliği’ndeki bir kilise binasında Alec Baldwin’in hem başrolü hem de yapımcılığını üstlendiği Rust filminin çekimlerinde beklenmedik bir olay yaşandı. Baldwin’e çekimlerde verine silah ateş aldı ve Hutchins yaşamını kaybederken, yönetmen Joel Souza da ağır bir şekilde yaralandı.

 Olayın ardından yapılan açıklamalarda Baldwin, silah verilirken boş olduğunun söylendiğini belirtti ve tüm gözler silahlardan sorumlu olan Hannah Gutierrez-Reed’e çevrildi.

Reed’in özensiz çalışmasıyla ilgili iddiaların yanında yeterli güvenlik önleminin alınmamasından çekimler sırasında yaşanan pek çok sıkıntıya dikkat çeken film ekibinden bazıları ise Alec Baldwin’in de aralarında bulunduğu yapımcıları suçladı.

Şimdi hem Baldwin hem de Reed kasıtsız adam öldürmekle suçlanıyor ve hüküm giymeleri halinde 18 ay hapisle karşı karşıya kalacaklar.