Dünya
21 Şub 2022 20:12 Son Güncelleme: 21 Şub 2022 20:24

Alec Baldwin için savcılıktan şaşırtan açıklama!

Alec Baldwin'in film setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olan kazanın ardından başlatılan soruşturmada savcı, sette ateşlenen silahın tetiğini Baldwin'in çekmemiş olabileceğini söyledi.

Oyuncu Alec Baldwin'in hem başrolünde oynadığı hem de yapımcısı olduğu "Rust" filminin setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne, yönetmen Joel Souza'nın yaralanmasına neden olan kazanın ardından başlatılan soruşturmada savcı, sette ateşlenen silahın tetiğini Baldwin'in çekmemiş olabileceğini söyledi.

New York Post'un aktardığın göre, Santa Fe Bölge Savcısı Mary Carmack-Altwies, Vanity Fair'e Alec Baldwin'in Aralık ayında ABC ile yaptığı röportajı izlediğini ve oyuncunun tetiği çekmediğini iddia ettiği kısmın dikkatini çektiğini söyledi. Carmack-Altwies, "Silahın horozunu tetiği çekmeden ve silahı emniyete almadan geriye doğru çekmek mümkün. Böylece horozu kısmen yarıya kadar çekip emniyet kapalı değilken bırakırsanız ateşleme iğnesi kurşunun harekete geçmesini sağlayan primer kısmına çarpabilir" ifadelerini kullandı. 

SAVCI, RESMİ OLMAYAN BİR SORUŞTURMA BAŞLATTI: RESMİ RAPOR İÇİN FBI ANALİZİ BEKLENİYOR

Savcı Carmack-Altwies, Baldwin'in silah ateş almadan önce sadece horozunu geriye çektiği iddiasını test etmek üzere resmi olmayan bir soruşturma başlattı. Carmack-Altwies, "Silahlar hakkında, özellikle de 1850'lerden kalma silahlar hakkında hiçbir bilgim yoktu. Bu yüzden olayı ilk duyduğumda, 'Oh, bu çılgınlık' dedim” diye konuştu. Savcı, soruşturmayı yürüten müfettişlerden birinin eski tip silahını savcılık ofisine getirmesini ve silahın patlamasına mekanik bir arızanın neden olup olmadığını görmek için iki kez ateşleyerek test etmesini istedi. Böylece silahın horozunun içindeki mermiyi ateşlemiş olabileceği bir kez daha görüldü. Ancak silahla ilgili resmi rapor FBI analizinden sonra açıklanacak.

Baldwin verdiği röportajlarda tetiğin asla çekilmediği konusunda ısrar ederek, "Asla kimseye silah doğrultup tetiği çekmem, asla" demişti. Baldwin tetiği çekmediğini söylese de, bir "Rust" senaryo süpervizörü kasım ayında Baldwin'in silahı Hutchins'e "kasıtlı olarak" ateşlediğini iddia ederek dava açmıştı. 

Geçen salı günü Halyna Hutchins’in eşi de Baldwin'e dava açarak Baldwin'in ve set güvenliğinden sorumlu olan kişilerin görevlerini yapmadığı ve kazanın bu nedenle yaşandığını iddia etti. Hutchins'in ailesinin avukatları, Baldwin'e haksız ölüm davası açtı.