Gündem
04 Eyl 2014 10:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:38

Aldatılan gazeteciden intikam kitabı! Banyoda bile danışman vardı!

Hollande'ın eski sevgilisi Valerie Trierweiler, intikam için yarın çıkaracağı kitabında Hollande'ın sırlarını anlattı.

Fransa, Ocak ayında Cumhurbaşkanı François Hollande'dan olaylı biçimde ayrılan eski first lady Valerie Trierweiler'ın yarın çıkacak kitabını konuşuyor. Elysee Sarayı'ndan, Hollande'ın oyuncu Julie Gayet ile ilişki yaşadığının ortaya çıkmasından akabinde ayrılan Trierweiler, first lady olarak geçirdiği günlerle alakalı ilk kitabını yayınlayacak.

HOLLANDE'IN GAYET İLE İLİŞKİSİNİ ANLATTI

Kitapta, Trierweiler'in, Hollande-Gayet ilişkisine de değindiği açıklandı . Ayrıca Trierwiler'in, François Hollande'ın Gayet ile ilişkisini nasıl öğrendiğine de açıklık getirdiği ifade ediliyor.

''AŞAĞILANMIŞ HİSSETTİM''

Trierweiler Elsee Sarayı'nda geçirdiği günleri anlattığı kitabında, Hollande'ın Julie Gayet ile aşk yaşadığının ortaya çıkmasının ardından yaşadığı sürecin ayrıntılarını da anlattı. Trieweiler, kendini aşağılanmış hissettiğini ve intihar sözcüğünü kullanmasa da uyumak istediğini söyledi.

HOLLANDE'IN HABERİ YOKTU

Kitapla alakalı Elysee Sarayı'ndan gercekleşen ilk duyuruda ise eski first lady'nin yazdığı kitaptan Cumhurbaşkanı François Hollande'ın haberinin olmadığına vurgu yapıldı. Hollande'ın çevresinden Liberation gazetesine gercekleşen duyuruda , "Kitaptan haberimiz yoktu, doğal olarak kitabın içeriği ile alakalı de hiçbir bilgimiz yok." ifadelerine ortam verildi. Hollande'ın yarın piyasaya çıkacak kitaptan dün haberdar edildiği aktarıldı. Valerie Trierweiler de kitaptan hiç kimsenin haberinin bulunmadığı doğruladı.

İNTİKAM KİTABI

Henüz piyasaya çıkmayan kitabı ilk okuyanların ise kitabın Fransa cumhurbaşkanı için 'yıkıcı' olabileceği yorumunda bulundu. Kitabı piyasaya çıkmadan okuyan gazeteci Catherine Schwaab, hükümet sırları ile alakalı Hollande'ın gönlünü ferah tutabileceğini ortaya koyarak Valerie Trierweiler'ın kitabında sevgi, gözyaşları ve tutkudan bahsettiğini konuştu . Çiftin ortak dostlarından biri ise "Çok açık olarak eski first lady'nin Hollande'dan intikam almakta olduğunu söyleyebilirim." vurgusunda bulundu.

''NE YAZDIYSAM HEPSİ DOĞRU''

Valerie Trierweiler'ın "Ne yazdıysam hepsi doğru" diye lanse ettiği kitabın 200 bin adetlik ilk baskısıyla kitapçı raflarındaki yerini alması beklenmekte .

''DİRENECEK GÜCÜM YOKTU, BİLİNCİMİ KAYBETTİM''

Trierweiler'in ses getirecek kitabından bazı bölümlerse şöyle;

9 Ocak 2014

(Closer dergisi Hollande’ın geceleri scooter üzerinde oyuncu sevgilisi Julie Gayet’ye gittiği haberini bastığı sabah): “ Julie Gayet haberi ve sabah baskıları… Yıkıldım, bunları bütün gün dinleyemezdim. ‘Bu doğru mu ?’ diye bağırdım. Doğruca banyoya koştum, uyumalıydım. Uyku ilaçlarının  olduğu plastik çantayı aldım. François peşimden geldi. Çantayı elimden almaya kalktı. Odaya kaçtım. Çantayı yakaladı ilaçlar yatağın üzerine, odaya dağıldı. Ben toplamayı başardım. Toplayabildiğim ilaçların hepsini içtim. Uyumak istiyordum. Gelecek saatleri yaşamak istemiyordum. Direnecek gücüm yoktu. Kaçmak istiyordum. Bilincimi kaybettim… ”

''DANIŞMANI BANYOMUZDAN KOVDUM''

“İktidar ve kıskançlıkla yıkılan bir ilişki”

"Büyülü yıllardan sonra, tutkunun akla üstün geldiği yıllar başladı. Elysee’ye taşındıktan sonra François, politik olaylar nedeniyle yoğun günler geçiren, giderek daha çok danışmanları arkasına saklanan birisi oldu. Daha kampanya sırasında bu ağır atmosfer başlamıştı. En yakın çalışma arkadaşlarından Stephane Le Foll (Hükümet sözcüsü ve Tarım Bakanı) ‘Eğer François ile bir akşam geçirmek istiyorsan benden geçeceksin’ bile demişti. Bu durum Elysee’de daha da ağırlaştı. Banyomuz bile toplantı odasına döndü. Bir gün Claude Serillon’un (İletişim danışmanı) odamızdan geçip banyomuza kadar girdiğini gördüm. Bu kadar ahlaksız bir davranış karşısında sinirlendim ve kovdum.”