Medya
10 Eyl 2011 06:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:47

AKŞAM YAZARINDAN MEHMET METİNER'E TAM DESTEK!

Akşam yazarı Ali Saydam, ses kaydı mağduru Mehmet Metiner'i savundu. İşte o sözler...

Akşam yazarı Ali Saydam'dan ses kaydı mağduru Ak Parti milletvekili Mehmet Metiner'e tam destek geldi.

İşte Ali Saydam'ın yazısından ilgili kısım...

Aman diyene kılıç kalkmazmış

AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in Başbakan'ı Kürt sorununu çözebilecek donanımda olmamakla eleştirdiği yıllar öncesine ait ses kaydına dair sürüp giden tartışma, 'duygudaşlık' konusundaki yetersizliğin boyutlarını bir kere daha ortaya koyacak biçimde dallanıp budaklanıyor.

Ses kayıtlarının 'tehdit' amacıyla kullanılagelmesini neredeyse meşrulaştıran ve 'öz' yerine 'biçim'e takılıp kalan bu zihinsel fukaralık, neresinden tutsanız elinizde kalıyor.
Mehmet Metiner, 'O ses kaydındaki ses bana ait ama fikirler bana ait değil' diyerek gerekli ve yeterli açıklamayı yaptı mı? Yaptı...

Birkaç gün önce de televizyon ekranlarında 'Her kişinin bir cahiliye dönemi vardır. Ben cahillik etmişim. Sayın Başbakan'dan bin kere özür diliyorum!' dedi mi? Dedi...

Artık kafalarda soru işaretlerinin bitmiş olması lazım değil mi?

Metiner, şimdi de özür diliyor olması nedeniyle eleştiriliyor... Milletvekili, 'Artık pes yahu!' dedirten bu noktadan sonra tek bir kelime bile etmemelidir.

Son 10 -20 yıl içinde düşünceleri değişmemiş kaç eş dost tanıyorsunuz?.. Kazıyın geçmişleri, herkesin altından bugün imza atmayacağı ne çok kelam çıkar. Çıkmazsa kötüdür zaten... Düşünceleri 10 yıl içinde derinlik kazanarak değişikliğe uğramış, dolayısıyla 'tekamül etmiş' bir siyasetçiye, 'ortam dinlemesi' gibi 'namertçe bir kanıt'la saldıracaksın ve 'işin bitti senin' diyeceksin... Aman diyene kılıç kaldıranların hışmına karşılık, Ahmet Hamdi Tanpınar'dan yola çıkarak 'Asabınız siyasetin realitesine tahammül etsin' tavsiyesinde bulunmaktan başka ne yapılabilir ki?

Ali Saydam/Akşam