Gündem
10 Haz 2011 17:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:27

"AKLIMA BİR FİKİR GELDİ" ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen, 'Aklıma Bir Fikir Geldi' İletişim Fikirleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen, 'Aklıma Bir Fikir Geldi' İletişim Fikirleri Yarışması’nda Fatih Üniversitesi Ankara Meslek Yüksekokulu öğrencileri, fakülte öğrencilerinin arasından sıyrılarak dereceye girdi.
 
Yunus Emre Yılmaz, Esin Demir ve Pınar Nilay Danacıoğlu’ndan oluşan 'Puzzle' grubu, rap türünde hazırladıkları cıngılla, birincilik ödülünün verilmediği radyo kategorisinde ikinci oldu. Öğrencilere ödüllerini Kültür ve Turizmakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger verdi.     
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle RATEM tarafından düzenlenen 'Aklıma Bir Fikir Geldi' İletişim Fikirleri Yarışması’nda, 'korsanla mücadele' konusunda 48 üniversiteden 700’ün üzerinde öğrenci tarafından hazırlanan ve ön elemeden geçen 400’e yakın eser yarıştı.      Yarışmanın seçici kurulu bu yıl 9 eseri ödüle değer buldu. Çalışmalar, gazete-dergi-radyove televizyon olmak üzere üç ayrı kategoride değerlendirildi.
 
Yedi derece ve iki mansiyon olmak üzere dokuz eser ödüle değer bulundu. Televizyon
 ve radyo dallarında bu yıl birincilik ödülleri hiçbir esere verilmedi. Başvurular seçici kurul tarafından değerlendirilirken fikrin kampanyaya yönelik olması, sunum şekli ve fikirlerin yaratıcılığı göz önünde bulunduruldu.     
 
Yarışmanın seçici kurulunda; Seçici Kurul Başkanı Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Can Bilgili, RTÜK Üyesi Prof. Dr. M. Korkmaz Alemdar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdür Vekili Cem Erkul, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger, TRT Televizyon Dairesi Başkanı Dr. Nimet Ersin, TRT Yapım Koordinatörlüğü Müdür Vekili Ümmihan Çetin, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık, yazar Ayşe Kulin, sanatçılar Orhan Gencebay, Mehmet Aslantuğ, Nihat Sırdar, RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Güleryüz ve Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Gürsoy yer aldı.