Gündem
27 Ağu 2013 13:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:22

AKİT GAZETESİ POSTA'NIN NEDEN POŞETTE SATILMASINI İSTİYOR?

Yeni Akit gazetesi Posta'nın uygunsuz haber ve fotoğraf kullandığı gerekçesiyle poşette satılmasını istiyor.

Yeni Akit gazetesi nugün yer alan haberde Posta gazetesinin kadınların uygunsuz fotoğraflarını manşetlerine taşıdığını ve sayfaların çoğunda bu fotoğrafların bulunduğunu söyledi. Yasa kapsamında bu gazetelerin poşette satılmasını isteyen Akit nedenlerini de açıkladı.

İşte Akit’in o haberi!

Hemen hemen her gün aynı uygunsuz içerikle hazırlanan gazetenin, yasa kapsamında poşete konularak satılması gerektiği ifade ediliyor
 
Gazete ve televizyonlarında sürekli kadına şiddet uygulandığını öne süren Doğan Grubu’nun gazetesi Posta; kadının bedeni üzerinden istismara devam ediyor. Posta gazetesi; birinci sayfası da dahil birçok sayfasına kadınların uygunsuz fotoğraflarını kullanıyor. Gazetede cinsel içerikli çok sayıda yazı da bulunuyor. Gazetenin dünkü sayısının 1. sayfasının tamamına yakını, 2. sayfasının yarısı, 4. sayfasının yarıya yakın bölümü, 6., 7., ve 12. sayfaların yaklaşık tamamında kadınların bedeni teşhir edilıyor. Gazetede; Haydar Dümen’in cinsel içerikli yazıları da yer alıyor.

KANUN ÇOCUKLARI KORUYOR

Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu’nda, kadınları teşhir eden fotoğrafların gazetelerde basılması yasaklanıyor.

Söz konusu kanunda; "Bir aydan az süreli mevkuteler ile eklerinde, sinema ve her türlü film afişlerinde, ilanlarda, fotoğraflarda, kabartma ve her türlü posterlerde, kartpostallarda ve takvimlerde 18 yaşından küçüklerin maneviyatı üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte yayın yapılamaz. Aksine davranan mevkute sahipleri ve bunların sorumlu müdürleri hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 426’ncı maddesinin 2’nci fıkrasındaki; sinema ve her türlü film afişlerini, ilanları, fotoğrafları, kabartma ve her türlü posterleri, kartpostalları, takvimleri basan, çoğaltan, satan ve alenen kullananlar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 426’ncı maddesinin 1’inci fıkrasındaki ceza hükümleri uygulanır" deniliyor.

Posta gazetesinin, yasa kapsamında poşete konularak satılması gerektiği ifade ediliyor.

YENİ AKİT

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ