Gündem
22 Eki 2012 15:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:17

AKILLI TELEFONLAR GOOGLE'IN TAHTINI SALLAMAYA BAŞLADI

Bilgisayar sektöründeki yavaşlama Microsoft'un gelirlerinde yüzde 8'lik bir gerilemeye neden oldu.

Bu yavaşlamanın sebebi ise dünyanın mobil formatlara doğru kayması. Akıllı telefon ve tablet satışlarının Pc satışlarını 2010 yılından beri aştığı biliniyor.

ARAMA MOTORU KULLANIMI DÜŞÜŞE GEÇTİ

Google'ın sahip olduğu Android işletim sisteminin akıllı telefonlardaki satış başarısı, arama motoru için geçerliliğini kaybetmiş durumda. Google tarafından açıklanan rakamlara göre mobil uygulamalara geçiş yönündeki eğilimin arama motorunu ciddi anlamda zorladığı belirtiliyor.
Uluslararası Macquarie Security şirket sözcüsü Ben Schachter "Arama motoru kullanımı, tarihinde ilk defa ABD'de eylül ayında düşüşe geçti" diye konuştu.

MOBİL UYGULAMALAR DÜNYASI

Akıllı telefon ve tabletlerin insanlar tarafından kollektif bir şekilde kullanılması, arama motorlarına olan ilgiyi azaltacakmış gibi gözüküyor. Zira teknoloji severler artık akıllı telefonlarındaki uygulamaları kullanıyor. Hava durumunu öğrenmek istiyorlarsa arama motoruna yazmak yerine, hava durumu uygulamalarını telefonlarına yüklüyorlar. Google'ın eski kurucularından Sergey Brin "Mobil uygulamalarda girdi özelliğinin olmaması, sizin arama yapamamanıza olanak sağlıyor. Bu Google için iyi bir haber değil. Eğer arama yapılmassa reklam satamazsınız." ifadelerini kullandı.

DAHA PRATİK, DAHA ESNEK

Masaüstü yada notebook'larla karşılaştırıldığında, akıllı telefon ve tabletlerin bir çok üstünlüğü göze çarpıyor. Bilgisayarların yaptığı her işi yapabilen tablet ve akıllı telefonlarda, herhangi bir mekana bağlı kalmadan istenilen yerde bilgiye anında ulaşma imkanı var. Ayrıca masaüstü ve notebook'lara kıyasla daha küçük olmalarından dolayı taşınma yönünden de insanlara kolaylık sağlıyor.

Bazı uzmanlara göre önümüzdeki 15 yıl içinde, dünyadaki en fakir ülkelerde bile akıllı telefonların yaygınlaşabileceği konuşuluyor. Google ve Mİcrosoft'un, çığ gibi büyüyen akıllı telefon trendine karşı nasıl bir yol izleyeceğini ise zaman gösterecek.