Spor
19 Tem 2021 18:51 Son Güncelleme: 19 Tem 2021 18:54

Köklü kulübün eski başkanı yaşamını yitirdi!

Köklü kulübün eski başkanı, geçirdiği trafik kazasının ardından yaşamını yitirdi.

Akhisarspor'un efsane başkanı Hüseyin Eryüksel, Manisa'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Eryüksel, bugün saat 14.00 sıralarında Kırkağaç'ın Bakır Mahallesi yakınlarında yönetimindeki otomobilin direksiyon kontrolünü kaybetti. Savrulan araç yol kenarındaki ağaca çarptı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Kırkağaç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Eryüksel, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İnşaat mühendisi olan Hüseyin Eryüksel, Akhisarspor'un 2011-2012 sezonunda Süper Lig'e çıkmasından 2019 yılına kadar başkanlığını yapmıştı. Ege'nin Yeşil-Siyahlı kulübü Eryüksel başkanlığında tarihinin en güzel günlerini yaşarken 2017-18 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası zaferi yaşamıştı. Akhisarspor 2018-19 sezonuna ise TFF Süper Kupa zaferiyle başlamıştı. Eryüksel, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Akhisar Belediye Başkan Adayı olmuştu.

SÜPER LİG'İN EN MÜTEVAZI BAŞKANIYDI
Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde tarihinin en başarılı günlerini yaşayan Akhisarspor'un başarılı başkanı Eryüksel, mütevazı kişiliğiyle tanınıyordu. Maç sonu mikrofonlara konuşan başkan profilinin dışında bir isim olan merhum başkan, Türk futboluna kattıklarıyla örnek bir başkan profili çizmişti.

Akhisar Belediye Gençlik Spor'u Süper Lig'e taşıyıp orta sıra takımı haline getiren Eryüksel, pek çok futbolcunun parlayıp satıldığı bir kulüp yaratmıştı. Süper Lig'de top koşturan futbolcuların transfer olmak istediği bir kulüp haline gelen Ege temsilcisi yıllarca maaşların düzenli ödendiği bir kulüp olarak anıldı.