Gündem
25 Şub 2014 21:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:57

AK Parti'nin reklam çekiminde stüdyo çöktü!

Ayazağa'nda bulunan Ata stüdyolarında AK Parti için yapılan çekim sırasında çökme meydana geldi.

Ayazağa'nda bulunan ATA stüdyolarında AK Parti için çekilen reklam sırasında dışarıdan getirilerek kurulduğu belirtilen platformda çökme meydana geldi.

Olayda ilk belirlemeler göre 15 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi. Yaralılar ambulanslarla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevkedildi. Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay, Şişli, Ayazağa-Kemerburgaz Yolu üzerinde bulunan Ata Film Stüdyoları'nda saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir siyasi partinin reklam filmi çekimi sırasında üzerinde 50'ye yakın figüranın bulunduğu yaklaşık 10 metre yüksekliğinde demir platform aşırı yük nedeniyle kırıldı. Ardından üzerindekilerle birlikte çöktü. Çökmeyle birlikte 15 kişi yaralandı. Bazıları ise çöken platformun altında kaldı. Stüdyo görevlilerinin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri yaralıları çevre hastanelere sevk ederken itfaiye ekipleri de platform altında kalanları çıkardı.

Çöktüğü esnada platformun üzerinde olduğunu söyleyen bir figüran, “Reklam çekimi için hazırlanmış bir platform vardı. İnsanlar üzerindeyken yıkıldı. Herkes yerlere düştü. 15 kişi yaralandı. Çekim için yapılmış ayrı ayrı bir demir vardı. 10 metrelik bir demirdi. Reklam gereği tırmanıyorduk. Herkes yere düştü. Ak Parti tanıtım filmiydi" diye konuştu.

Başka bir figüran ise, “Oturuyorduk birden bire tribün çöktü. Figüran olarak buradaydım. 50 lira para alacağız diye geldik buraya. Siyasi parti çekimiydi" dedi. Olaydan yara almadan kurtulan diğer figüranlar ise minibüslere bindirilerek stüdyodan götürüldü.

Hastanelere kaldırılan yaralıların genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan olay yerine gelen polis ekipleri, olayın yaşandığı sette inceleme başlattı. Yaşanan olayla ilgili stüdyo yetkilileri açıklama yapmaktan kaçınırken, güvenlik görevlisi olduğunu söyleyen üç kişi ise basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı.

SARIGÜL OLAY YERİNE GELDİ
Olayın duyulmasının ardından Ata Film Stüdyolarına gelen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kazanın yaşandığı sete girdi. Burada yetkililerden bilgi alan Sarıgül, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı. Sarıgül, “Olay binadan kaynaklanmıyor. Tamamen platformun üzerine aşırı yüklenme sonucu yaşanan bir olay. Yaralılar hastanelere kaldırılmış. Ağır yaralı olmadığını öğrendim" dedi. Bir habercinin bir siyasi partinin reklam filmi olduğu yönündeki sorusuna Sarıgül, “O konuda yorum yapmak istemiyorum. Yorum yapmak doğru olmaz, seçim esnasındayız. Siyasi partilerinde burada zaman zaman çekimleri oluyor" dedi.