Gündem
18 Oca 2023 22:05 Son Güncelleme: 18 Oca 2023 22:12

AK Parti'den peş peşe seçim tarihi açıklaması! "Tarih net, karar milletin..."

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı seçim tarihine ilişkin olarak "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız, AK Parti grup toplantısında bütün milletimize, 73 yıl sonra aynı tarihte yüzyılın seçimlerinin yapılacağı müjdesini ilan etti" dedi. Erdoğan'ın seçim için işaret ettiği 14 Mayıs tarihine ilişkin bir açıklama da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihine ilişkin yaptığı açıklama hakkında, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız, AK Parti grup toplantısında bütün milletimize, 73 yıl sonra aynı tarihte yüzyılın seçimlerinin yapılacağı müjdesini ilan etti" dedi.

TBMM Genel Kurulu, bugün Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından siyasi partilerin grup başkanvekillerine yerlerinden söz verildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi için işaret ettiği 14 Mayıs tarihine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs 1950 gününün Türk demokrasi ve siyasi tarihi için bir dönüm noktası olduğunu belirten Akbaşoğlu, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız AK Parti grup toplantısında bütün milletimize, 73 yıl sonra aynı tarihte yüzyılın seçimlerinin yapılacağı müjdesini ilan etti. Milletimiz ve devletimiz için hayırlı olsun. Cumhur İttifakı olarak milletimizin desteğini istirham ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından Erdoğan'ın seçim için işaret ettiği 14 Mayıs tarihine ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Soylu paylaşımında, "14 Mayıs, beyaz ihtilal, milletin söz sahibi olduğu gün. Yine 14 Mayıs, yeter, söz de karar da gelecek de milletin. Bir oyum var, hem 1950 için hem 2023 için hem de Türkiye Yüzyılı için." ifadelerini kullandı.

İşte Bakan Soylu'nun o açıklaması: