Politika
11 Şub 2024 14:40 Son Güncelleme: 11 Şub 2024 14:42

AK Parti'de İstanbul için 'bıçak sırtı' değerlendirmesi! Anketlerde hangi aday önde?

Yeniden Refah Partisi (YRP) ve DEM Parti’nin İstanbul’da aday çıkarmasıyla ilgili konuşan AK Partili kaynaklar kritik seçim için ‘bıçak sırtı’ değerlendirmesini yaptı.

31 Mart 2024'teki yerel seçimler için geri sayım sürerken, kritik seçimlerde en çok merak edilen kentlerin başında İstanbul geliyor.

AK Parti, 2019’da kaybettiği İstanbul’u yeniden kazanmak için mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısına Murat Kurum’u çıkardı.

Yerel seçimlere ‘hür ve müstakil’ girmeye karar veren İYİ Parti’nin adayı Buğra Kavuncu oldu.

AK Parti’ye ittifak kapılarını kapatan Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) İstanbul adayı Mehmet Altınöz olurken, DEM Parti ise Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni’yle yarışa girecek.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre AK Parti kurmayları, Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı olarak Mehmet Altınöz'ü aday göstermesinin, kendileri açısından dezavantaj olduğu değerlendirmesini yapıyor.

"YARIŞ KAFA KAFAYA"

İstanbul anketleri hakkında da konuşan AK Parti kurmayları, "Şu anda, İstanbul’da kafa kafaya bir durum var" dedi.

AK Parti kurmayları, "Bizim son anketlerimizde İmamoğlu ile Murat Kurum arasında, Kurum lehine binde 4’lük bir fark görünüyor" iddiasında bulundu.

KÜÇÜK FARKLARLA SONUÇLANACAK

"Rüzgâr Kurum’dan yana ve yükseliş trendine girmiş durumda" diyen AK Parti kurmayları, "DEM ile YRP’nin aday çıkarması İstanbul seçimlerini iyice bıçak sırtı hâle getiriyor. Seçim çok küçük farklarla sonuçlanacaktır” ifadelerini kullanıyor.