Gündem
24 Oca 2024 14:52 Son Güncelleme: 24 Oca 2024 14:59

AK Parti ve CHP’de İsveç fireleri! İşte ‘Hayır’ diyen milletvekilleri…

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ve İstanbul Milletvekili İsmail Eylem’in İsveç’in NATO üyeliği oylamasında ret, Mardin Milletvekili Muhammed Adak’ın ise çekimser, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut’un da ret oy kullandığı ortaya çıktı.

İsveç’in NATO üyeliğiyle ilgili dün TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada AK Parti grubu “Evet” kararı alırken AK Parti grubunda üç firenin yaşandığı ortaya çıktı.

Gazeteci Barış Terkoğlu, TBMM tutanaklarını paylaşarak AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ve İstanbul Milletvekili İsmail Eylem’in oylama ret oyu verirken Mardin Milletvekili Muhammed Adak’ın ise çekimser oy kullandığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Barış Terkoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Dün gece TBMM’de AKP, CHP, MHP, DEVA Partisi İsveç’in NATO üyeliği için evet oyu kullanmıştı. Gözden kaçan bir detay var. Meclis tutanaklarında görüldüğü üzre, AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ve AKP İstanbul Milletvekili İsmail Erdem oylamada ret oyu kullandı. AKP Mardin Milletvekili Muhammed Adak ise çekimser oy verdi.”

 

CHP’DEN DE BİR RET

Barış Terkoğlu konuyla ilgili yeni paylaşımında CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut’un da oylamada ret oyu verdiğini aktardı.

Terkoğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Muhalefetten çok sayıda milletvekili oylamaya yine katılmadı. Katılan TİP, İyi Parti, DEM Parti, Saadet, HüdaPar hayır oyu verdi. Bir detay daha var… Tutanaklara göre, CHP’den Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ret oyu verdi.”

 

OYLAMAYA 346 VEKİL KATILMIŞTI

Oylamaya TBMM’deki 599 milletvekilinden 346’sı katılmıştı. Toplam milletvekili sayısı 467 olan AKP, CHP, MHP gruplarının ve DEVA Partisi ile Gelecek Partisi milletvekillerinin “evet” kararı aldığı teklif, 287 “evet” oyuyla kabul edilmişti.