Gündem
09 Şub 2023 21:02 Son Güncelleme: 09 Şub 2023 23:45

Ailesi olmayan depremzede çocuklara ne olacak? Bakan merak edilen soruyu yanıtladı

10 ilde büyük yıkıma neden olan depremin ardından refakatsiz kalan çocuklar konusu tüm Türkiye'nin önemle takip ettiği bir konu haline geldi. Aile Bakanı Derya Yanık'tan açıklama geldi. Yanık, çocukların "Ailesiyim, yakınıyım" diyen kimseye verilmediğinin altını çizdi. Bakan Yanık, çocuklar için danışma hatlarını da paylaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, afet bölgesinde depremden etkilenen refakatsiz çocuklarla ilgili her türlü önlemi aldıklarını söyledi.

Bakan Yanık, deprem bölgesindeki incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, "Çocuklarımız da dahil kurum bakımında olan vatandaşlarımız, sakinlerimizle alakalı hızlı bir biçimde tedbirleri aldık. Riskli bölgelerde olan vatandaşlaırımız, çocuklar, yaşlılar, engelliler dahil güvenli bölgelere naklettik, gerekli destekleri sağlamak için çalışmaları yapıyoruz" dedi.

'YAKINIYIM, AİLESİYİM' DİYEN KİMSEYE TESLİM ETMİYORUZ

Yanık, çocuklarla alakalı gerek kurum bakımında olan gerek göçük altından çıkan refakatsiz çocuklarla ilgili de gerekli tedbirleri alıp, yerleştirmelerini yaptıklarını belirterek, "Takiplerini yapıyoruz. Bunun dışında yine refakatsiz çocuklar söz konusu olursa onları da yerleştireceğimiz kurumlarımızı hazırladık, ilgili görevlendirmeyi yaptık. Endişeye mahal yok. Refakatsiz tedavi gören çocuklarla alakalı 'yakınıyım, ailesiyim' diyen kimseye teslim edilmemesi konusunda da Sağlık Bakanlığı ile koordinasyonumuz var" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada da "Afet bölgelerinde aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocuklarımız için bir çağrı merkezi kurduk" denilerek, çağrı merkezi numaraları paylaşıldı.